Лили Георгиева: Човек може да бъде щастлив, само когато прави

...
Лили Георгиева: Човек може да бъде щастлив, само когато прави
Коментари Харесай

Лили Георгиева: Човек може да бъде щастлив, само когато прави избор от любов

Лили Георгиева: Човек може да бъде благополучен, единствено когато прави избор от обич
Човек може да бъде благополучен единствено когато прави избор от обич – това просто предписание е годно и в персоналния, и в професионалния живот. Това сподели в изявление за БГНЕС консултантът по професионално развиване, смяна и персонален брандинг Лили Георгиева.

Лили Георгиева е създател на книгата „ От обич към себе си “, обвързвана с тематиката за кариерната смяна и даваща отговор на един доста значим въпрос, който тревожи доста хора по целия свят: Как да създадем завой в посока на работа, която ще обичаме?

За забавното и провокативно заглавие на книгата си авторката изяснява: „ Така го избрах, тъй като това е цялостната идея. Нарекла съм я настолна книга за кариерна смяна, тъй като тя дава малко по малко, методология за осъзната кариерна смяна. Именно концепцията на тази смяна е да я вършим от обич към себе си, по отношение на личните си критерии за триумф, по отношение на нашите мощни страни и по отношение на ролята, която желаеме да изпълняваме в професионален проект. Промяната не би трябвало да се прави по отношение на условия и упования, наложени от някаква околна среда или хора “.

В книгата си създателят систематизира всичко най-важно за това по какъв начин човек да разбере дали е време за смяна в професионалната му сфера и дали е тръгнал по правилния път.

„ Много постоянно това осъзнаване идва съпроводено от някакви случки в персонален проект. Аз повече работя с дами и съм забелязала, че има няколко съществени интервали, в които дамата се замисля за опцията за такава смяна. Това са интервалите на бременността и майчинството. Също когато дамата има дребни деца и осъзнава, че целите ѝ са много по разнообразни отпреди. Друг интервал е, когато децата пораснат и отлетят от фамилното гнездо, а дамата се обръща към себе си и се запитва какво тъкмо желае. Такива моменти могат да бъдат наложени и извън – уволняване в работата или друго разтърсване в професионален проект. Всичко това е подплатено и с едно вътрешно чувство за незадоволство и предпочитание за смяна “, споделя Лили Георгиева.

Според нея един от най-силните знаци, че човек не обича работата си, е ставането с отвращение заран, което важи с идентична мощ и за дамите, и за мъжете.

„ Етапите на кариерна смяна са няколко. Първият е осъзнаването, че има потребност от такава смяна. Вторият е да разберем дали става дума за кариерна смяна или някаква друга. Дали не придвижвам някакви тежки решения от персонален в професионален проект? Когато осъзнаем, че става дума за кариерна смяна, идващият стадий е доста в детайли да видя какво тъкмо бих желала да се резервира и какво да се промени. Имам поради отговорности, отговорности, работна позиция, организация, форма на претовареност, взаимоотношения и така нататък Следва доста забавен развой, който доста теоретици назовават „ застой “. Отвън е по този начин, тъй като не се случва кой знае какво, само че от вътрешната страна кипи. Добре е да го съвместим с професионална помощ, която да ни помогне да опознаем мощните си страни. След това следва процесът на валидиране на концепциите, пристигнали в процеса на себепознанието. След всичко изброено следва същинската смяна – овакантяване на актуалната ни компания, прекосяване в нова или основаване на личен бизнес “, означи консултантът по професионално развиване.

Към хората, които желаят смяна, Лили Георгиева дава няколко съвета. Тя прави асоциацията с айсберга, от който единствено дребна част се вижда на повърхността, а по-голямата се намира във водата. „ Много от нас потеглят да трансформират върха на айсберга, т.е. най-лесното – позиция, специалност, компания. Всъщност това, върху което би трябвало да работим е вътре в нас, под повърхността “, счита тя. Друг съвет, който специалистът дава, е да не се бърза, тъй като е по-добре смяната да стане по-бавно и осъзнато.

Силата на книгата не е единствено в теорията. В нея авторката дава 30 действителни образеца с български дами, която са създали своята смяна. „ Не инцидентно включих тях. Искам да покажа, че щом те са могли, значи всички останали ще могат, без значение в какви условия се намират “, споделя Лилия Георгиева.

Тя поучава читателите си да не прескачат елементи от книгата и да прочетат с еднообразно внимание както теоретичната част, където са дефинирани 10-те съществени правилото на кариерната смяна, по този начин и съответните образци, дадени в нея.

„ От обич към себе си “ излиза през юли и до момента не е представяна пред по-широка аудитория. Официалната ѝ премиера, в нетрадиционен формат, следва на 25 септември от 18.30 часа в „ Сити Стейдж “ в София. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР