Лилавите картофи със своя неотразим цвят и изящен вкус са

...
Лилавите картофи със своя неотразим цвят и изящен вкус са
Коментари Харесай

Непознатите суперхрани: Лилави картофи

Лилавите картофи със своя обаятелен цвят и елегантен усет са чудесни за вашата зьдравословна диета. 

Витаминен комплекс:
Лилавите картофи са богати на витамини, изключително витамин С, витамин А и витамин В6. Тези хранителни субстанции подкрепят здравето на кожата, поддържат имунната система и укрепват нервната система.

Здравословна отбрана за сърцето:
Като източник на калий, лилавите картофи могат да оказват помощ за поддържането на естественото кръвно налягане. Това прави тяхната консумация отличен избор за подкрепяне на сърдечното здраве.

Добре за храносмилането:
Влакната, които се съдържат в лилавите картофи, подкрепят храносмилането и поддържат здравословната функционалност на червата. Те са идеална добавка към диетата за тези, които търсят способи да подобрят храносмилането си.

Подходящи за диабетици:
Със своя невисок гликемичен показател, лилавите картофи могат да оказват помощ за контрола на равнищата на кръвната захар. Те дават сила, като последователно освобождават глюкоза в кръвта.

С прибавянето на лилавите картофи във вашия хранителен режим, освен ще разнообразите усетите, само че и ще вложение в здравето си. Не се колебайте да изпитате всички удоволствия и изгоди, които този пъстър корен може да предложи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР