Ликвидирането на Абу Бакр ал Багдади, оглавявал групировката Ислямска държава,

...
Ликвидирането на Абу Бакр ал Багдади, оглавявал групировката Ислямска държава,
Коментари Харесай

Москва: Тази операция мирише на петрол

Ликвидирането на Абу Бакр ал Багдади, оглавявал групировката " Ислямска страна ", не трансформира изключително нещата: той може да е всевъзможен, само че не и талант на интернет пропагандата - последното оръжие на джихадистите. Така разяснява съветското онлайн издание " Взгляд " интервенцията на Съединени американски щати против екстремисткия водач.

Благодарение на съветските и на сирийските военни, от една страна, а от друга - на кюрдите и американците, през днешния ден ИД е единствено интернет организация. " На терен " халифатът е погубен, митът за непобедимостта на " войните на Аллах " е стъпкан. При това състояние ислямистката агитация остава без коронните си тезиси, установи електронният вестник.

" Разсъжденията, че новият водач може да се окаже надалеч по-кръвожаден от предходния, въобще нямат смисъл - по-кръвожаден просто няма накъде " - само че " в случай че Ал Багдади в действителност е мъртъв, редица от най-радикалните му последователи може да последват неговия образец и да сложат " шахидски пояс ", така че в най-близко бъдеще терористичната опасност в света може да нарасне ", предизвестява " Взгляд ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР