Ликуд, партията на бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху, на когото

...
Ликуд, партията на бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху, на когото
Коментари Харесай

Първото коалиционно споразумение на Ликуд, партията на бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху, е с крайнодясната партия "Силен Израел"

Ликуд, партията на някогашния израелски министър председател Бенямин Нетаняху, на който е предоставено да сформира новото държавно управление, подписа първото си съдружно съглашение с крайнодясната партия " Силен Израел ", съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на Ликуд.
 
Споразумението не планува изцяло и дефинитивно образуване на ново държавно управление, само че дава на крайния националист Итамар Бен-Гвир, водач на " Силен Израел ", министерството на полицията и място в кабинета по въпросите на сигурността.
 
" Направихме огромна стъпка довечера към постигането на цялостно съдружно съглашение, към съставяне на напълно дясно държавно управление ", се споделя в изказване на Бен-Гвир.  Ликуд, партията на Нетаняху, и нейните религиозни и крайнодесни съдружници реализираха безапелационна победа на изборите в Израел на 1 ноември, с което сложиха завършек на траялата съвсем четири години политическа неустойчивост в страната. Неговите старания за бързо сформиране на държавно управление обаче срещнаха спънки и договарянията с съдружните сътрудници се проточиха.
 
Очаква се новото израелско държавно управление да е най-дясното в историята на страната и това да принуди Нетаняху да поддържа баланс сред обединението и западните си сътрудници. Бен-Гвир е осъждан през 2007 година за подбудителство към антиарабски расизъм, за поддръжка на тероризъм и активизъм, ориентиран против ЛГБТ-общността. Той твърди, че към този момент не упорства за експулсиране на всички палестинци, а единствено на тези, които счита за предатели или терористи. Бен-Гвир е един от заселниците на Западния бряг, който Израел окупира през войната от 1967 година, и е съперник на опцията палестинците да имат своя страна.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР