Like e една от най-ценните и често използвани функции в

...
Like e една от най-ценните и често използвани функции в
Коментари Харесай

Защо Twitter и Instagram обмислят да премахнат опцията харесвам

" Like " e една от най-ценните и постоянно употребявани функционалности в Twitter, Фейсбук и Instragram. Тя дава опция потребителите да схванат дали техните постове са оценени и оказва помощ на обществените медии да решат кое наличие да се демонстрира първо и с какви рекламодатели да подберат.

Тази алтернатива обаче трансформира мрежите в съревнование за най-харесвани постове. Във време, в което обществените медии са под непрестанен контрол от политици, регулатори и редица още заинтригувани страни, Twitter и Instagram са склонни да преразгледат функционалността " харесване ", написа Fortune.

По време на TED конференцията през април основният изпълнителен шеф на Twitter Джак Дарси сподели, че в случай че трябваше да сътвори мрежата в този момент, то, той не би присъединил функционалността за харесване.

Ново прототипно приложение на Twitter разрешава на потребителите да видят даден пост без да се виждат броят лайкове и ретуитвания. От Instagram също създават такова приложения, с което се надяват да се намали натискът върху мрежата.

Фейсбук обаче остава вярна на себе си без да лимитира опциите за реагиране на изявления в мрежата. Тя освен предлага опцията харесване, само че и разрешава на потребителите да реагират с избрана страст.

Технологичните компании обаче държат на харесванията тъкмо колкото и потребителите. По този метод обществените мрежи дефинират кои постове да се демонстрират с преимущество в нюзфийда и по какъв начин да таргетират потребителти с рекламно наличие най-ефективно.

Проучване на Калифорнийския университет в Лос Авджелис демонстрира зависимостта на потребителите от това кое се харесва и кое не в обществената мрежа. За проучването са определени 32-ма младежи, на които се демонстрират фотоси с манипулиран брой на харесванията. Те избират фотографията с най-вече лайкове без да знаят, че в действителност те не са действителни.

Според експерти това може да се окаже рисково, защото елементарните консуматори могат да бъдат подведени елементарно по отношение на наличието и достоверността му.

Премахването на вариантите за харесване и реакции би понижило и натиска върху обществените мрежи и зависимостта на потребителите. От друга страна обаче това ще затрудни подбирането на реклами.

Няма гаранция, че премахването на тези функционалности ще реши напълно казуса за търсенето на утвърждение. Потребителите ще намерят различен метод да го мерят, настояват експертите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР