Лихвите по кредитите ще се увеличават, но това ще стане

...
Лихвите по кредитите ще се увеличават, но това ще стане
Коментари Харесай

Хампарцумян: Лихвите по кредитите ще се увеличават

Лихвите по заемите ще се усилват, само че това ще стане гладко, а не внезапно. Това съобщи пред Нова тв Левон Хампарцумян.

„ Тази зима няма да е по-лоша от Виденовата. Инфлацията мисля, че ще стартира да се укротява. Ще преминем през компликациите. Когато взимате 30-годишен заем, би трябвало да сте подготвени, че на моменти лихвата ще е по-висока ”, изясни той.

Той посъветва хората да държат парите си във валутата, в която печелят и харчат. „ Аз държа моите спестявания в левове и евра и напълно дребна част в долари ”, добави Хампарцумян.

На въпрос да пестим или да влагаме сега, той сподели следното: „ Различно е за другите хора. Един млад IT експерт, който има положителни умения и заплатата му пораства, може да си разреши да не пести, да живее чартърен и да си похарчи парите си за екскурзия, а един пенсионер, който има закрепен приход би трябвало да се преценява ”.

„ Виждате, че по този начин наречените български олигарси спрямо същинските богати хора в света са джуджета. Цялата стопанска система на България е с размера на стопанската система на един приблизително огромен немски град. В множеството случаи, когато виждаме някакви дечица, които карат коли, струващи по няколко стотин хиляди лв., приказваме за комплексарщина ”, сподели още Хампарцумян.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР