Лихвите по жилищните кредити продължават да спадат. Част от банките

...
Лихвите по жилищните кредити продължават да спадат. Част от банките
Коментари Харесай

Ипотечният кредит с лихва под 3% е факт

Лихвите по жилищните заеми не престават да спадат. Част от банките у нас към този момент оферират пакети с цена под 3%. Данните за юли към момента не са оповестени, само че през юни междинният лихвен % по въпросните заеми беше 3.12% за ипотечен заем в лв. и 3.43% в евро. В рамките на миналите 12 месеца понижението е с 0.30 процентни пункта при левовите и с 0.25 процентни пункта при евровите заеми.

По ниската цена на заема е причина клиентите освен да теглят нови жилищни заеми, само че и да рефинансират остарели при новите по-ниски лихвени равнища.

В момента най-изгодни ипотечни заеми предлага ЦКБ. За 20-годишна ипотека в размер на 120 000 лева лихвата е 2.8%, а ГПР – 2.9%. Трябва обаче искащият да вземе заем да получава заплата си в ЦКБ и да има застрахователен приход над 2000 лева, прецизира вестник „ Сега” За по-ниски приходи цената на заема става 3% или малко над 3%. С превод на заплатата и оптимален застрахователен приход под 3% са също лихвите на БАКБ, ОББ, Уникредит Булбанк, само че заемът върви в пакет с други услуги на банките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР