Лихвите по депозитите и кредитите може да се очаква да

...
Лихвите по депозитите и кредитите може да се очаква да
Коментари Харесай

Лихвите ще започнат плавно да растат след година, очаква управителят на БНБ

Лихвите по депозитите и заемите може да се чака да стартират гладко да порастват през 2019 година Това предвижда в ефира на " Дарик ", шефът на Българска народна банка Димитър Радев. Той уточни, че следващата година се чака нивата им да се запазят.

Ръстът ще стартира вследствие на политиката на централните банки, която към този момент стартира да се възстановява като това се отнася и до паричната политика.

Въпреки ниските приходи по депозитите сега популацията продължава да икономисва, означи Радев като добави, че това се дължи както на доверието в банковата система, по този начин и на нерешителност за харченето.
Към момента депозитите в банките са над 71 милиарда лева като 47 милиарда лева са тези на семействата. Кредитирането доближава размер от 53 милиарда лева, от които 23 милиарда лева са заеми за семействата.

В отговор на въпрос за евентуалното участие на България в еврозоната Радев не се ангажира с прогноза по кое време може да стане това. От думите му се разбра, че чисто механически България е изпълнила главните условия за това, само че уточни, че това е един от секретните процеси в Европейски Съюз и има добра причина за това.

От изявлението му се разбра, че Българска народна банка е показала на държавното управление разбор за изгодите и цената от участието в общия валутен съюз, само че не даде информация за наличието. Увери, че левът е постоянен и с доста положително покритие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР