Сега ли е най-доброто време за откриване на високодоходна спестовна сметка?

...
Лихвените проценти са най-високите от 22 години, инфлацията все още
Коментари Харесай

Лихвените проценти са най-високите от 22 години, инфлацията все още е стабилна (ако се охлади) и опасенията за понижаване на кредитния рейтинг са свежи в съзнанието на американците. На фона на тези развития на спестителите ще бъде простено, че са разстроени за финансите си. Има обаче сребърна подплата за текущото състояние на икономиката: по-високите лихвени проценти означават по-голяма възвръщаемост на вашите спестявания.

След като се движиха близо до рекордно ниски нива в началото на пандемията, лихвените проценти се повишиха експоненциално през последните 18 месеца, което сега може би е най-доброто време за откриване на спестовна сметка с висока доходност в последните години. Тези сметки работят точно като обикновените спестовни сметки, макар и с повишен лихвен процент.

Започнете, като проучите опциите си за високодоходни спестовни сметки тук, за да видите много лихви, които бихте могли да спечелите.

Сега ли е най-доброто време за откриване на спестовна сметка с висока доходност?

Не беше толкова отдавна, когато спестовните сметки с висока доходност печелеха 2% APY или по-малко. Но тъй като инфлацията нарасна и борбата за нейното укротяване се засили едновременно, Фед започна да повишава лихвите. Въпреки че това направи вземането на заеми много по-скъпо, то също направи високодоходните спестявания и депозитни сметки по-привлекателни.

Колко по-привлекателни? Вижте лихвения процент по редовна спестовна сметка, за да сравните. Според FDIC процентът по тези сметки в момента е 0,42%. Но процентите по сметки с висока доходност могат лесно да бъдат осигурени в диапазона от 4% до 5%. Ако пазарувате наоколо и ви е удобно да използвате онлайн банка, може дори да успеете да си осигурите процент над тези 5%.

Въпреки че със сигурност е възможно този процент да се повиши още повече в бъдеще, повечето признаци сочат към пауза в допълнителните увеличения на лихвите преди евентуален спад по-късно през 2023 или 2024 г. Ако това е вярно, тогава сега наистина може да е най-доброто време за отваряне на спестовна сметка с висока доходност.

Започнете със сметка с висока доходност тук сега и започнете да печелите повече пари!

Колко можете да направите с високодоходна спестовна сметка сега?

Ако искате да определите истинската стойност на високодоходна спестовна сметка, може да си струва да намалите числата (само имайте предвид, че ако използвате обикновена сметка вероятно губите пари). Ето колко бихте могли да направите с депозит от $1000:

След една година с обикновена сметка при 0,42%: $1004,20След една година с високодоходна сметка при 4,50%: $1045,00След една година с високодоходна сметка при 5,00%: $1 050,00

И ето какво можете да очаквате да направите с депозит от $5 000:

След една година с обикновена сметка при 0,42%: $5 021,00 След една година с високодоходна сметка при 4,50%: $5,225.00 След една година със сметка с висока доходност от 5,00%: $5,250.00

И тези цифри са ограничени до 5% APY. Както бе споменато по-горе, ако пазарувате онлайн, може да успеете да намерите банка, която предлага дори по-висок процент.

Други предимства на спестовната сметка с висока доходност, които трябва да знаете

Докато по-високият лихвен процент е най-привлекателната характеристика на сметката с висока доходност, но не е единственото предимство. Ето още две, които трябва да знаете:

Гъвкавост: Тъй като тези сметки работят като обикновени спестовни сметки — а не като компактдискове, които заключват парите ви за цял срок — потребителите могат да очакват гъвкавост и лекота на използване. Някои банки дори ще предоставят дебитни карти, така че да можете да получите достъп до високодоходната си спестовна сметка, където и да се намирате. Защита: Банковите опасения бяха големи по-рано тази година след два банкови фалита, което накара мнозина да погледнат по-отблизо къде държат своите пари (и колко държат в банката). Но това няма да е проблем за високодоходните спестовни сметки, тъй като те са застраховани от FDIC до $250 000 на сметка, на институция.

Звучи ли ви изгодна спестовна сметка с висока доходност? Лесно е да започнете днес!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР