Лихвените проценти по кредитите ще започнат плавно да се повишават

...
Лихвените проценти по кредитите ще започнат плавно да се повишават
Коментари Харесай

Лихвите по кредитите се вдигат от лятото, прогнозира Емил Хърсев

Лихвените проценти по заемите ще стартират гладко да се покачват от втората половина на годината. Това сочат прогнозите от последния стопански обзор на Българска народна банка. Основните фактори, които ще дефинират динамичността са два - цената на привлечения от банките запас и лихвеният цикъл в еврозоната.

Въпреки това, отпущането на заеми ще продължи да нараства, само че с по-бавни темпове спрямо предходната година. Причината е стягането на изискванията, при които банките кредитират покупката на парцели. А това ще забави и растежа в цените на жилищата, предвиждат още от Българска народна банка.

Очаква се годишната инфлация да се увеличи едва до 2.6% в края 2019 година и по-късно да забави темпа си до 2.1% в края на 2020 година Влияние върху инфлацията при цените на услугите ще оказва най-много плануваното повишаване на разноските за труд и потребителското търсене на семействата.
" Със скока на заплатите в обществения бранш, аналогично нарастване ще има и в частния. Тази година приходите на българите ще порастват доста повече, в сравнение с стопанската система като цяло ”. Това сподели в ефира на " Събуди се ” финансистът Емил Хърсев. Той е безапелационен, че няма да има фрапантно повишаване на цените след присъединението ни към еврозоната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР