Лихвените алпинисти останаха без шерпиВ този така обвързан финансов свят

...
Лихвените алпинисти останаха без шерпиВ този така обвързан финансов свят
Коментари Харесай

В последния брой на БАНКЕРЪ четете:

Лихвените алпинисти останаха без шерпи

В този по този начин привързан финансов свят (въпреки че звучи доста примамливо да приказваме за капсуловани пазари у нас) няма по какъв начин да вдигнем лихвите у нас по лично предпочитание. Причината е, че са доста ниски - депозантите губят, а длъжниците може да се развратят. На този декор просто няма по какъв начин. А нашите лихвени алпинисти не могат без своите "шерпи ". Колкото и обидно да прозвучи за тях - в тази ситуация става дума за Федералния запас на Съединени американски щати и Европейската централна банка. Те са тези, без чиято решаваща помощ лихвените ни алпинисти не могат да тръгнат по пътя нагоре. Повече – в „ БАНКЕРЪ “.

Банкомати отхвърлят новата столевка

Вече повече от три месеца, новата столевка, която Българска народна банка пусна в обращение на 18 декември предходната година, не влиза в банкоматите. АТМ устройствата я разпознават като подправена и я връщат. Става дума за депозитните банкомати, чиито брой се усилва в геометрична градация. В страната машините за изтегляне на пари са над 5000. По данни на Борика в края на 2018 година записаните в система "БОРИКА " АТМ устройства са 2 960 броя, като близо 8% от тях са депозитни - т.е към 250. Запозвайте се с тематиката в последния ни брой!

Двуликата съпротива: разгневен бик и умряла лисица

По всичко проличава, че изборите за Европейски парламент ще се трансфорат в епитаф на "ерата ГЕРБ ". Неизбежната развръзка бе мощно ускорена от свадите за корупция и корист с власт, както и от необикновено несъответстващото, надменно държание на ръководещите. При това състояние погледите разбираемо се обръщат към парламентарната съпротива - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Не че тя предлага кой знае каква опция, само че е ясно, че - най-малко за момента - други кандидати няма. Прочетете в „ БАНКЕРЪ “.

Докога народът ще финансира загубите на НЕК?

Въпреки опитите на страната за стабилизиране на енергетиката публичният снабдител НЕК продължава да генерира загуби. Трупа ги от години, по тази причина надали е огромна изненада, че и 2018-а компанията е "на алено " с над 115 млн. лв.. Оправданието е, че загубата идва главно от изгубеното арбитражно дело против "Уорли Парсънс " за АЕЦ "Белене ". В интерес на истината - през 2017-а НЕК въпреки всичко съумя да реализира, въпреки и напълно скромна, счетоводна облага от 135 хиляди лв.. Сега обаче е подала следващото си искане за повишаване на тока пред Комисията за енергийно и водно контролиране. Нещо повече, поискала е нарастване на цената на електрическата енергия с близо 20% за контролирания пазар. Вижте в последния брой!

Ангелкова се прави, че я е навалял дъждът

Подаваните оставки в управляваощатя партия са напът да зарият с хартия бюрото на министър-председателя Бойко Борисов, само че се задават и нови. Някои от неговите "придворни " обаче към момента съумяват да задържат постовете си, въпреки че и техният ред наближава. Такъв е образецът с министъра на туризма Николина Ангелкова, която от години е обект на подбив. Любовта й към околосветски пътешествия и селфита с фамозни артисти я трансформира в един от най-комичните облици на държавното управление на Борисов. Докато публиката иронизираше дейностите и обаче, тя методично и безапелационно съумя. Вижте в обичания ви вестник!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР