Лихварска дейност в големи размери пресече полицията в Шумен. От

...
Лихварска дейност в големи размери пресече полицията в Шумен. От
Коментари Харесай

Полицията пресече незаконна лихварска дейност в Шумен

Лихварска активност в огромни размери пресече полицията в Шумен. От пет години синът на кмета на село Лятно давал заеми против рента и ипотека на съселяните си. Незаконната лихварска активност се разкрила след подаден сигнал в полицията.

33-годишният незает наследник на кмета е задържан. При претършуване в дома му са открити голям брой движимости, взети като залог – ключове на коли, телефони, компютри, персонални и банкови карти, пари и други арестувани за гаранция движимости.

Маргарита Георгиева, областен прокурор на Шумен: Скоро такава огромна лихварска активност на територията на област Шумен не е имало. Имаше в Нови пазар, в Преслав е имало водени досъдебни производства.
Длъжниците давали на лихваря дебитните си карти, а той теглел от банкомат в Шумен месечните вноски. Клиентите му били най-вече от село Лятно, само че се оказа, че никой не знае за незаконния бизнес на кметския наследник.

От полицията са открили, че семейство ипотекирало дома си против заем за женитба, в този момент отново живее в него, само че чартърен. Разследващите ще проучват и информацията от трите бележника, в които са записани имената на длъжниците, сумата, лихвата и по кое време изтича срокът на заема.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР