Лихтенщайнската компания, която подаде единствената оферта да купи дела на

...
Лихтенщайнската компания, която подаде единствената оферта да купи дела на
Коментари Харесай

Кандидат-купувачът на "Общинска банка" е поискал одобрение от Комисията за защита на конкуренцията

Лихтенщайнската компания, която подаде единствената оферта да купи каузи на Столичната община в Общинска банка, е изпратил заявление за утвърждение в Комисията за защита на конкуренцията. Компанията е подала заявката два дни откакто офертите бяха отворени, като Столичният общински съвет би трябвало да утвърди процедурата. Комисията за защита на конкуренцията и Българската национална банка пък би трябвало да ревизират и разрешат договорката.

Това е четвърти опит на Столичната община да продаде каузи си в Общинска банка, който се равнява на 67.65%. Началната цена в търга бе 45.6 млн. лв., като " Новито опортюнитис " подаде единствената оферта, само че сумата не бе обявена. Компанията е основана особено за търга и е благосъстоятелност на лихтенщайнския фонд управител " КАИАК фонд мениджмънт АГ " (CAIAC Fund Management AG).

" Новито опортюнитис " е изпратила заявление за утвърждение в Комисия за защита на конкуренцията на 7 декември - два дни след отварянето на офертите, като регулаторът има 7 дни да се произнесе - дали ще утвърди договорката или не. Така то ще може да бъде употребявано на съвещанието на Столичния общински съвет на 21 декември, който ще би трябвало да реши дали купувачът дава отговор на условията и дали процедурата се е провела по разпоредбите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР