Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото.

...
Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото.
Коментари Харесай

Открити лифтове на Витоша вече работят

Лифтовете до Черни връх към този момент ще работят и през лятото. От през вчерашния ден софиянци могат да употребяват откритите лифтове Лале 1 и 2. Така, с цел да се качите до Черни връх ще би трябвало да ходите единствено към 30-40 минути. Както и до момента, ще работи и Симеоновският въжен превоз.

Все повече хора посещават Витоша през лятото, а искащите да покорят Черни връх през почините дни са хиляди. Затова притежателите на оборудванията взеха решение да възобновят към този момент позабравевната традиция - Лалето да работи и през лятото.

До в този момент туристите през лятото на Витоша можеха да употребяват Драгалевския въжен превоз, по-известен като Бай Кръстьо, и да се качат в подножието на Голи връх. Сега с Лале 2 те ще могат да стигнат съвсем до Черни връх.

„ Колегите от лифтовото стопанство поставиха изключителни старания, с цел да приспособят рампите на тези лифтове да са годни и за пешеходци, защото знаете тези лифтове през годината главно са употребявани за ски туризъм “, споделя Радослв Реев, началник техничеки уреди " Витоша ски ".

А апелът към туристите е да съхраняват всички боклуци в раницата си и да съблюдават разпоредбите за сигурност на лифта. Той ще се движи на ниската скорост, което ще разреши и на по -възрастни хора и деца също да го употребяват. За тези, които желаят да употребяват Симеоновския въжен превоз и Лалето, ще има комбинирани билети, понижения ще има и за фамилии.

Лифтовете ще работят единствено в събота, неделя и в празничните дни. И не забравяйте - последното слизане от горната станция на Симеоновкия въжен превоз е в 17:30 ч.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР