Лидл България и Kаufland България даряват 300 000 лева за

...
Лидл България и Kаufland България даряват 300 000 лева за
Коментари Харесай

Lidl и Kаufland даряват 300 000 лева за закупуването на 8 респиратора за българските болници

Лидл България и Kаufland България подаряват 300 000 лв. за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безплатно на Министерството на здравеопазването.

Двете компании, които са част от немската група Schwarz, сплотяват старания в обстановка на изключително състояние и в желанието си да дадат своя принос в битката с разпространяването на ковид у нас и грижата за здравето на българските жители.

Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лева Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства за подкрепяне на лечебните заведения, в които се одобряват пациенти с ковид.

Решението дарението да бъде ориентирано към Министерството на здравеопазването е взето след консултация с ръководителя на Националния действен щаб в лицето на генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, като разпределението на респираторите по места и лечебни заведения ще се извърши след експлицитна рекомендация на Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР