Лидл България дава възможност на деца и родители да споделят

...
Лидл България дава възможност на деца и родители да споделят
Коментари Харесай

За първи път деца и родители ще готвят заедно с шеф Манчев и шеф Шишков на кулинарен лагер на LIDL

Лидл България дава опция на деца и родители да споделят своите кулинарни умения дружно с началник Манчев и началник Шишков в края на юни. За задачата всички искащи да готвят с изтъкнатите началник готвачи, би трябвало да изпратят обичаната, само че и потребна рецепта на своето дете до 10 юни на www.lidl.bg/detskirecepti.

Авторите на 15-те най-хубави предписания – родители и деца, освен ще могат да се включат в особено проведения кулинарен лагер с началник Манчев и началник Шишков, само че ще станат част и от първата кулинарна книга за деца на Лидл България.

Кулинарната книга ще включва предписания, подобаващи за деца на възраст от 3 до 14 година, създадени от началник Манчев и началник Шишков, които родителите могат да употребяват в опитите си да обезпечат уравновесено хранене за своите деца. Консултант на целия план е проф. доктор Веселка Дулева, народен съветник по хранене и диететика, която има грижата цялото наличие на книгата да е съобразено с условията на пълноценното детско хранене. В поддръжка на родителите, книгата ще съдържа и спомагателна информация и препоръки, създадени от проф. доктор Веселка Дулева, които да им оказват помощ при обезпечаването на уравновесено меню за децата. Допълнително в книгата ще бъдат показани и 15 предписания на родители, определени от експертното жури в лицето на двамата потвърдени занаятчия готвачи и проф. Дулева.

„ Книгата, ще бъде подготвена през есента. Искаме да предложим предписания, които са по едно и също време вкусни, потребни и привлекателни за децата. В същото време е нужно да са лесни за подготвяне, с което пък да улесним родителите и да им бъдем потребни. Най-хубавото обаче е, че в нея няма да има единствено наши предписания, само че и предписания на родителите, тъй като те най-добре знаят кое е най-хубавото за техните деца. Вече получихме много предписания, които демонстрират какъв брой изобретателни и ангажирани са родителите, с цел да обезпечат уравновесено хранене на децата си “, показа усещания от първите кандидатури в състезанието началник Манчев.

„ За нас ще е същинско наслаждение да се срещнем с тези фамилии и онлайн по време на кулинарния лагер. За първи път вършим нещо сходно и съм сигурен, че събитието ще бъде доста прочувствено и ще се трансформира в същинско кулинарно преживяване за всички участници. В рецептите, които към този момент получаваме, виждаме в действителност изобретателни хрумвания, освен в посока предписания и съставки, само че и във връзка с това по какъв начин да ангажираме децата в кухнята и да прекараме пълноценно време дружно “, добави началник Шишков.

Събирането на предписания от потребителите ще продължи до 10 юни на интернет страницата на самодейността www.lidl.bg/detskirecepti.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР