Лидия Станоева, бившата съпруга на Евлоги Станоев – Бирмата, е

...
Лидия Станоева, бившата съпруга на Евлоги Станоев – Бирмата, е
Коментари Харесай

Лидия Станоева е арестувана при спецакцията в Кошарите

Лидия Станоева, някогашната брачна половинка на Евлоги Станоев – Бирмата, е била задържана във връзка със спецакцията на прокуратурата в някогашният ресторант „ Кошарите” в София , съобщи bTV.

Това е и първият арест, изработен по отношение на обиските. Тя е арестувана за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Днес спецпрокуратурата претърси фирмени офиси там по следствие на проведена незаконна група за произвеждане на цигари и пране на пари.

„ Съгласно Наказателно-процесуален кодекс притежателите и хората, които употребяват парцела, би трябвало да участват до привършване на претърсването”, разясни още Иван Гешев.

Според изнесени от Гешев Данни противозаконните заводи в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан за цигари генерират най-малко 10 млн. лева месечно. Той посочи, че съгласно доказателствата няма връзка сред тази спецакция и другата против Миньо Стайков, само че на равнище оперативни данни не разяснява.

Акцията е продължение на интервенцията на пловдивската полиция в края на август, при която бяха разкрити 4 заводи за произвеждане за незаконни цигари в страната - в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница.

Тогава бяха открити и конфискувани 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лв., както и 190 000 кутии цигари от разнообразни марки на стойност 1,5 млн. лв..

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР