Лидия Рийд настоява за провеждането на независима експертиза на вещите,

...
Лидия Рийд настоява за провеждането на независима експертиза на вещите,
Коментари Харесай

Майка 40 години търси тялото на детето си - погребала само неговите дрехи

Лидия Рийд упорства за провеждането на самостоятелна експертиза на движимостите, намерено в гроба на сина ѝ. Неутешимата майка е уверена, че след гибелта му младенецът е употребен за медицински опити, написа английският в. "Телеграф ".
69-годишната английска Лидия Рийд дълго време е упорствала за ексхумацията на тялото на своя наследник Хари. Но откакто гробът бил отворен, се оказало, че той е запустял. Сега скърбящата майка упорства за ДНК-тест, който ще разреши да се дефинира, дали нейното чадо е било заровено в гроба. Това ще се случи благодарение на мостри от тъкан, открита при разкопките. Полицаите, проверяващи изгубването на тялото, имат намерение да изпратят тъканта в лаборатория, с която те постоянно си сътрудничат. Лидия обаче упорства за самостоятелна експертиза.
"Интересите ми би трябвало да бъдат предпазени от компанията, която, за разлика от полицията, ми оказа помощ да получа правото на ексхумацията на останките на сина ми ", споделя Лидия. "Всичко, което желая, е да погреба моя хлапак съгласно християнските традиции ", споделя още дамата.
Хари почива през юли 1975 година. Той е бил единствено на седем дни. Майката на момчето незабавно обърнала внимание на това, че тялото, което ѝ било показано от медиците, принадлежало на друго дете. В течение на 40 години тя се пробва да обясни какво се е случило с останките на Хари, да разобличи личния състав на шотландските лечебни заведения, занимаващи се с проучвания на части от тела на деца.
През август Лидия отстоява в съда правото си на ексхумация на сина си, заровен в гробище в Единбург. По думите на правосъдните медици, в гроба не са били открити никакви остатъци от скелета и признаци за разложение на тяло. Лидия достигнала до извода, че в гроба има единствено детски облекла, кръстче и табелка с имената на сина ѝ. От 1970 година до 2000 година лечебните заведения в Шотландия са пазили над 6000 мостри от органи и тъкани. Много от тях са принадлежали на умряли деца. Лидия Рийд счита, че тялото на сина ѝ е било употребявани за опити.
"Никой по този начин и не бе измамен под отговорност. Съдейки по всички, които са имали отношение към Хари, към този момент са мъртви ", споделя Лидия.
"Разследването продължава ", сбити са по отношение на обстановката от органите на реда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР