Лидия Инджова стартира 2019-а година на една крачка от това

...
Лидия Инджова стартира 2019-а година на една крачка от това
Коментари Харесай

Полицайката Донка от „Дяволското гърло” емигрира в Белгия заради гадже

Лидия Инджова започва 2019-а година на една крачка от това да се прочуе не с героинята си Донка Чилингирова в хитовия към този момент сериал „ Дяволското гърло ”, а с роля във филм, награден с „ Оскар ”. Младата актриса щеше да е мотив за българска горделивост също като сътрудника си Димитър Маринов, който взе участие в „ Зелената книга ”, научи HotArena.

Лидия взе участие в белгийската продукция „ Зов за помощ ”. Миналият декември се разчу, че лентата, в която играе и българинът Виктор Бисеров, е измежду 10-те от общо 140 кино лентата, които ще продължат в конкуренцията за номинация „ Оскар ” в категорията „ Най-добър късометражен филм ”. За жал в края на януари стана ясно, че „ Зов за помощ ” не е измежду 5-те селектирани заглавия. Лидия надали е съжалявала. Все отново е неоспорим триумф е самият факт, че българската актриса взе участие в елитна интернационална продукция, освен това наградена на доста фестивали и достигнала до конкуренцията за „ Оскар ”. 

Лидия Инджова, която е родена в съветския град Новоросийск, към този момент доби огромна известност с ролята си на служител на реда в сериала „ Дяволското гърло ”, който направи мощно усещане още със старта си. Донка Чилингирова, както се споделя героинята й в крими поредицата, може да се похвали и с кариера сред България и Белгия.

„ При една такава смяна се сблъскваш на първо време със самия себе си, и то по-силно от всеки път. Видях си грешките, постанова ми се непрестанно да си върша „ самодисекции “. Старите привички не ми правят работа и съумях да отстраня доста от тях. На първо място – самосъжалението. Освен това се изучавам на самообладание. Все отново би трябвало време, до момента в който се разместят пластовете и се отвори място и за мен ”, показа Лидия преди време, когато към този момент се бе преместила в Брюксел. 

Тя се взема решение на смяната, поемайки риска да загуби кариерата си в България, да се раздели с фантазиите си за огромни функции, защото занапред би трябвало да се бори изобщо да попадне в актьорските среди в Белгия. Не беше доста несъмнено и дали изборът й нямаше да се отрази на позициите й в България, където таман бе почнала да си проправя път. През 2012 година тя взе участие в сериала на Българска национална телевизия „ Недадените ”, след това имаше функции във филмите „ Вяра, обич и уиски ” и „ Вила Роза ”. Играеше и на театрална сцена. Пътят й бе явен и тя решително го следваше, до момента в който не се влюби. Актрисата среща чаровния Филип, който учи френска литература и се занимава с музика и писане, и взема решение да го последва в Брюксел. 

„ Тръгнах от обич към двете най-важни неща за мен – приятеля ми и специалността ми. Отне ми към година да се реша в действителност да отпътува и към година да се приготвя, или по-скоро освободя ”, споделя Лидия Инджова. В началото актрисата и приятелят й живеят в една мансарда в Брюксел. Никак не било елементарно за Лидия да стартира кариерата си надали не още веднъж, защото нямала никакви солидни контакти в актьорските среди. Трябвало напълно сама да си проправя път. „ Отне ми време, до момента в който разпитам и схвана по какъв начин работи тяхната система ”, споделя тя. 
Нейният нов път, напълно предстоящо, стартира с кастинги. Докато един ден не печели роля в първия си късометражен филм. Междувременно трябвало и да усъвършенства познанията си по френски. Постига го с курсове по „ Изкуства на речта ” в Академия по изкуствата. Напреднала бързо и през днешния ден приказва езика на Молиер свободно. За благополучие, със заминаването си Лидия „ не разрушила всичките си мостове ” в България. Талантливата актриса получава роля в „ Събирач на трупове ”, който е дебютния й пълнометражен филм, а в него си партнира с Теодора Духовникова. С нея по-късно ще се срещнат и на снимачната площадка на „ Дяволското гърло ”, написа " Уикенд ". 

Младата актриса е уверена, че благоприятни условия постоянно има. Самата тя обаче е реалист, освен това много строго и обективно си прави равносметки. Така достигнала до извода, че да съумява би трябвало да промени някои неща в себе си, а с други да навакса. Като, да вземем за пример, да добие здравословно самочувствие. „ Мащабите са ни дребни. В останалото не правя отстъпка. Просто не трябва да спирам да се изучавам и развъртвам ”, показва убеденост Инджова. В Белгия актьорите не работят с сътрудници, само че пък това не я обезкуражава в битките й. Напротив, подтиква я да продължава с религия и хъс, както и да си търси сътрудници за Франция и Англия. 

Това не пречупва упоритостите на Лидия. Напротив, актрисата акцентира, че е стимулиращо. „ И тук лишава време, до момента в който станеш добре заплатен, само че пък се случват ужасно доста неща. Хубавото е, че в случай че знаеш езици, имаш опция да излезеш на по-широк пазар, близо си до Лондон, Париж, Берлин. Това е един от големите плюсове на Брюксел. Докато София е малко изолирана поради езика и местоположението си. В една своя лекция Елиф Шафак споделя, че в случай че искаш да умъртвиш нещо, просто би трябвало да го обградиш и затвориш и то ще изсъхне вътре единствено. Убедена съм, че е по този начин ”, споделя полицайката Донка от „ Дяволското гърло ”. 

Днес тя е щастлива, че към този момент реализира триумфи освен в България, а и в Европа. Радва се и на любовта с Филип. Смята, че срещата им по никакъв начин не е инцидентна. В началото на връзката им обаче не била доста сигурна по какъв начин ще продължат. „ Не подозирах, че бихме могли да имаме връзка, поради дистанцията, което ни делеше, само че той се пребори с доста неща и направи по този начин, че да сме дружно ”, признава Лидия Инджова. Любимият й даже пристигнал да живее при нея в София и останал към година. Направил го, с цел да може Лидия да играе умерено в театъра и киното. А по-късно актрисата прави същото за него и се реалокира в Брюксел. 

С него в действителност отворих нова страница в живота си. Тази връзка обогатява и двама ни, тъй като сме от разнообразни светове. В същото време сме в цялостно съгласие и гледаме в една посока. А в случай че има нещо за изясняване, приказваме намерено ”, усмихва се Лидия. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР