Лидерска среща ще се състои днес, от 17.00 часа във

...
Лидерска среща ще се състои днес, от 17.00 часа във
Коментари Харесай

Лидерска среща под ръководството на Пендаровски

Лидерска среща ще се състои през днешния ден, от 17.00 часа във “Вила Водно ”, под управлението на президента на Северна Македония Стево Пендаровски. На нея ще участват ръководителите на най-големите парламентарни политически партии, както от държавното управление, по този начин и от опозицията.

Премиерът и ръководител на СДСМ Зоран Заев, ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Микоски, ръководителят на ДСИ Али Ахмети, водачът на Алианса за албанците Зиадин Села, водачът на алтернативата Африм Гаши и ръководителят на придвижването БЕСА Билал Касами са поканени на срещата при президента.

В събота министър председателят Зоран Заев съобщи, че на Пендаровски ще предложи осъществяване на предварителни избори.

Християн Микоски изрази мнение, че чака съглашение за избори, в случай че Заев не промени мнението си. А за водача на Демократичния съюз на интеграцията Али Ахмети изборите са най-хубавото решение, откакто Северна Македония не съумя да получи дата за началото на договарянията с Европейски Съюз.

За албанците положителната вест е, че ще има предварителни парламентарни избори.

Политическата партия Алтернатива, след негативно решение за договарянията за участие в Европейски Съюз с Европейския съюз, изиска допустимо най-скоро да бъдат оповестени предварителни избори, което съгласно водача Африм Гаши ще удостовери отношението на жителите към мечтаните от тях представители. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР