Лидерките на протеста на медицинските сестри подават конкретни сигнали за

...
Лидерките на протеста на медицинските сестри подават конкретни сигнали за
Коментари Харесай

Все още продължава срещата на медицинските сестри с министър Младен Маринов

Лидерките на митинга на медицинските сестри подават съответни сигнали за нарушавания в лечебните заведения на среща с вътрешния министър Младен Маринов. През цялото време на митинга сестрите осведомиха за разнообразни злоупотреби в лечебните заведения и за това къде се губят парите, които биха могли да отидат за почтено и съответно възнаграждение на техния труд.

София

Срещата на сестрите с вътрешния министър още не е завършила. Припомняме, че тя беше уредена от премиера Бойко Борисов, когато той предложения на диалог протестиращите сестри от палатковия лагер пред Министерския съвет.

Очакваме да разберем естеството на сигналите, които имат да подават медицинските сестри, също по този начин - за какво се постанова и тук тези сигнали да бъдат подавани, защото те към този момент са уведомили Министерството на здравеопазването и прокуратурата.

Какво може още да направи Министерство на вътрешните работи по тези сигнали, следва да разберем. Най-вероятно става дума за сигнали за злоупотреби, за подаване на погрешни данни в докладите към Здравната каса, за прикриване на осигурително време и стаж на сестрите към Национален осигурителен институт. Това са сигнали, които са сложени още от началото на митинга, а здравният министър е споделил, че е осведомен с тях и по тях се работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР