Лидерката на крайнодясната партия Италиански братя Джорджия Мелони, която ще

...
Лидерката на крайнодясната партия Италиански братя Джорджия Мелони, която ще
Коментари Харесай

Мелони обеща на Зеленски: Украйна може да разчита на Италия

Лидерката на крайнодясната партия " Италиански братя " Джорджия Мелони, която ще стане на Италия, даде обещание цялостната си поддръжка за Киев, откакто получи поздравления от украинския президент Володимир Зеленски за успеха си на изборите, оповестява " Ройтерс ".

В Туитър късно нощес - ден, откакто Мелони и нейните десни съдружници завоюваха внушително парламентарно болшинство, Зеленски уточни, че чака с неспокойствие " ползотворно съдействие с новото държавно управление ".

Отговорът на Мелони не закъсня.

" Уважаеми Зеленски, знаете, че можете да разчитате на за идеята за независимост на украинския народ. Бъдете мощен и запазете вярата си непоколебима! " , написа тя в обществената мрежа.
 Италиански политици скастриха Фон дер Лайен поради
Италиански политици скастриха Фон дер Лайен поради " арогантната ѝ опасност "

Настояват шефът на Европейска комисия да не се меси във вътрешната политика на страната

Мелони беше един от дребното италиански политически водачи, които откровено поддържаха решението на премиера в оставка Марио Драги да изпрати оръжия в Украйна , макар че тя беше в съпротива на неговото държавно управление.

За разлика от нея, двамата ѝ политически съдружници - партиите " Лига " и " Форца Италия ", които бяха в обединението на Драги, не заеха толкоз безапелационна позиция по въпроса, което потвръди техните исторически близки връзки с съветския президент Владимир Путин.

Те станаха още по-очевидни предходната седмица, когато водачът на " Форца Италия " Силвио Берлускони съобщи, че, с цел да сложи " почтени хора " отпред на Киев.

Заради коментара му последва , че Европа разполага с " инструментите " да се оправи с Италия, в случай че нещата тръгнат в " сложна посока ".
 Крайнодясна италианска партия даде обещание поддръжка за Украйна, в случай че пристигна на власт
Крайнодясна италианска партия даде обещание поддръжка за Украйна, в случай че пристигна на власт

" Италиански братя " водят в предизборните анкети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР