Лидерката на изпълнителната власт на Хонконг Кари Лам е получила

...
Лидерката на изпълнителната власт на Хонконг Кари Лам е получила
Коментари Харесай

Заплашват лидерката на Хонконг заради спорния закон за екстрадициите

Лидерката на изпълнителната власт на Хонконг Кари Лам е получила смъртни закани поради устрема си да прокара през локалния парламент противоречив закон, който позволява екстрадиции в континентален Китай, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

В. "Ориентал дейли " написа, че в офиса на Лам и в правосъдното министерство са получени заплашителни телефонни позвънявания, че фамилиите им ще бъдат изгорени, в случай че законопроектът не бъде изтеглен и Лам не подаде оставка.

Текстът ще бъде прегледан на второ четене в локалния парламент на следващия ден, а депутатите ще гласоподават по него идната седмица. Ако бъде признат, новият закон ще позволи на Хонконг да екстрадира хора в страни, с които няма съглашение за екстрадиция като Китай и Тайван.

Десетки компании и търговски обекти в Хонконг оповестиха желанието си да не работят на следващия ден в символ на митинг против законопроекта, съобщи Франс прес.

Протестиращите също така приканиха още довечера стачкуващите да се съберат край Народното събрание. В нощта на неделя против понеделник се стигна до конфликти със силите на реда след неделната проява.

В неделния митинг в Хонконг съгласно уредниците са взели участие над един милион души с искане законопроектът за екстрадициите да бъде отдръпнат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР