Лидерката на Хонконг Кари Лам поднесе извинение за подхода на

...
Лидерката на Хонконг Кари Лам поднесе извинение за подхода на
Коментари Харесай

Лидерката на Хонконг поднесе извинения на гражданите

Лидерката на Хонконг Кари Лам сервира опрощение за метода на управляващите към прокарването на законопроект, който би разрешил екстрадиция на престъпно обвинени в Китай и провокира всеобщи митинги, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

" Чух ви напълно ясно и надълбоко размишлявах върху всичко случило се. Безпокойствата от последните месеци бяха провокирани от пропуски в работата на изпълнителната власт " по законопроекта, съобщи Кари Лам и добави, че персонално поема огромна част от отговорността.

" Най-искрено се оправдавам за станалото на всички хора в Хонконг ", съобщи тя.

Кари Лам обаче съобщи също, че има намерение да приключи мандата си като началник на локалната изпълнителна власт, с което даде да се разбере, че няма да се вслуша в апелите да подаде оставка, отбелязва АП.

Кари Лам в събота спря процеса по приемане на законопроекта, само че не го отдръпна, макар че в неделя по улиците на Хонконг излязоха близо 2 милиона протестиращи по оценка на уредниците, напомня Българска телеграфна агенция.

Лам през днешния ден съобщи, че законодателният развой по този законопроект е спрян и текстът ще отпадне автоматизирано при приключването на мандата на настоящия парламент през юли 2020 година,отбелязва ДПА.

" Законопроектът ще отпадне и държавното управление приема тази действителност ", сподели тя.

Мнозина от уредниците на демонстрациите обявиха, че митингите ще продължат до момента в който Лам анулира законопроекта, тъй като се притесняват, че управляващите може да се опитат още веднъж да прокарат текста, откакто публичните настроения се успокоят, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР