Лидерката на Хонконг Кари Лам обяви днес, че оттегля законопроекта

...
Лидерката на Хонконг Кари Лам обяви днес, че оттегля законопроекта
Коментари Харесай

Лидерката на Хонконг Кари Лам оттегля довелия до протести законопроект за екстрадиция

Лидерката на Хонконг Кари Лам разгласи през днешния ден, че отдръпва законопроекта за екстрадицията, довел до демонстрации против държавното управление на някогашната английска колония, съобщи Ройтерс в сряда.

Законопроектът, който предвиждаше екстрадиции на хора в Китай, докара до месеци на митинги, които се трансфораха в най-голямата демонстрация на неодобрение във връзка с китайския водач Си Цзинпин след идването му на власт през 2012 година

Организаторите на всеобщите демонстрации против държавното управление в Хонконг обаче обявиха по-рано през днешния ден, че ще продължат с протестните прояви даже и законопроектът за екстрадицията да бъде отдръпнат, съобщи ДПА.

Според представители на протестното придвижване отдръпването на законопроекта няма да е задоволително за стачкуващите, чиито претенции се усилиха през последните месеци.

Те упорстват Кари Лам да подаде оставка, да бъде основана самостоятелна комисия за следствие на полицейското принуждение и да бъдат оттеглени предявените против стачкуващи обвинявания в нарушение на публичния ред, съобщи Бони Люн от организацията " Граждански фронт за човешки права ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР