Лидерката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер, смятана за

...
Лидерката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер, смятана за
Коментари Харесай

Лидерката на ХДС: Тоалетните за трети пол са за мъже, които не знаят дали ще седят, или ще са прави

Лидерката на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер, считана за допустима бъдеща канцлерка, беше подложена на рецензии поради шеговити забележки за интерсексуалните, съобщи ДПА.

Тоалетните за трети пол "са за мъже, които още не знаят дали би трябвало да седят, или да са изправени, до момента в който пикаят ", съобщи тя в сатирична тирада, част от карнавалните празненства. В нея тя дефинира и държавното управление в Берлин като мекушави "пиячи на лате макиато ".

Думите й бяха посрещнати със смях от публиката, събрала се в югозападния град Щоках в четвъртък вечерта. Но видеозапис на речта й провокира яд през уикенда.

"Още един ден, в който се подиграваме на другите. Толкова ли е мъчно да се произнесе занимателна тирада, без да се подиграваме на малцинствата? ", запита в Туитър депутатът Йенс Бранденбург, представител на демократичните Свободни демократи по проблемите на ЛГБТ общността.

Германският онлайн портал "куиър " разгласява публикация за речта и последвалите я рецензии онлайн против Крамп-Каренбауер, цитирайки депутата от "Зелените " Свен Лехман. "Наистина ли мислите, че има потребност да пускате изтъркани смешки на гърба на интерсексуалните и транссексуалните? ", попита той риторично.

През 2015 година Крамп-Каренбауер към този момент беше подложена на сходни рецензии. Тогава тя съпостави гей браковете с блудничество.

От януари германците имат правото да се записват като принадлежащи към "третия пол ", напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР