Лидерката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер потвърди днес,

...
Лидерката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер потвърди днес,
Коментари Харесай

Политически трус в Берлин след оттеглянето на наследничката на Меркел

Лидерката на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер удостовери през днешния ден, че няма да се кандидатира за канцлер на идващите парламентарни избори във федералната република, само че ще остане на поста си, до момента в който бъде открит различен претендент, съобщи Ройтерс.

На конференция в Берлин тя сподели, че ще остане министър на защитата в държавното управление на канцлерката Ангела Меркел до края на парламентарния мандат, който изтича есента следващата година. Крамп-Каренбауер изрази вяра, че нейното решение няма да наруши стабилността на ръководещата коалиция на Меркел със социалдемократите. Тя уточни също, че ХДС няма да сътрудничи нито с дяснопопулистката партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), нито с Лявата партия, съобщи Българска телеграфна агенция,

Оставката на ръководителя на ръководещия Християндемократически съюз провокира политическо разтърсване в Германия. В Берлин намерено се заприказва за предварителни избори и държавна рецесия. Анегрет Крамп-Каренбауер изясни оставката си с неодобряваната от нея колаборация на християндемократите с крайната десница в Тюрингия. Там за министър-председател бе избрал либерал, подсилен с изключение на от ХДС и от „ Алтернатива за Германия “. Въпреки незабавните среднощни съвещания Крамп-Каренбауер не съумя да наложи провеждането на нови избори в източногерманската провинция. Това бе следващото ѝ неубедително показване за 11-те месеца на поста, завещан от канцлера Ангела Меркел, която през 2018-а се отдръпна също поради районни избори, съобщи БНР.

„ Дълбока рецесия в ХДС! Не изключвам предварителни избори за Бундестаг “, разяснява някогашният ръководител на социалдемократите, съдружен сътрудник на ХДС в Берлин, Зигмар Габриел. Крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ изиска оставката на канцлера Ангела Меркел. ХДС е с отслабени позиции от две години насам. Основният въпрос пред партията преди избора на нов водач и претендент за канцлерския пост е за политическия ѝ курс - оставане в центъра или завой надясно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР