Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен трябва да

...
Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен трябва да
Коментари Харесай

На Марин льо Пен трябва да бъде направена психиатрична експертиза, реши френски съд

Лидерката на френската последна десница Марин Льо Пен би трябвало да бъде подложена на психиатрична експертиза, реши френски съд. 
 Марин Льо Пен прахосала 300 хиляди евро по помощник, европейски съд ѝ подреди да ги върне
Според решението на съда задачата на психиатричната експертиза е да бъде открито дали Льо Пен е в положение " да схваща казаното и да дава отговор на въпроси " и дали " нарушаването, предмет на процеса, е обвързвано с условия от сегашното или предишното " на Льо Пен.

Марин Льо Пен разгласява в Туитър на 16 декември 2015 година фотоси, показващи осъществени актове на принуждение от " Ислямска страна " в отговор на направено от журналиста Жан-Жак Бурден съпоставяне сред ИД и Националния фронт на Льо Пен.

Снимките посочваха смачкан с танк сирийски боец, изгорял жив йордански водач и убития американски публицист Джеймс Фоли с отрязана глава, сложена на гърба.

В обявата си със фотосите Льо Пен написа тогава " Ето това е Даеш! "

Снимките бяха оповестени месец след атентатите в Париж, при които починаха 130 души, и провокираха публично отвращение, а прокуратурата стартира следствие за разпространяване на изображения, съдържащи принуждение.

Льо Пен изрази недоволството си от правосъдно решение, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мислех си, че имам право на всичко, само че не е по този начин! За това, че разкритикувах ужасите на Даеш / " Ислямска страна " / в Туитър, " правораздаването " постанови да ме подложат на психиатрична експертиза! Докъде ще стигнат?! ", написа Льо Пен в Туитър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР