Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен изрази недоволството

...
Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен изрази недоволството
Коментари Харесай

Френски съд постанови Марин Льо Пен да бъде подложена на психиатрична експертиза

Лидерката на френската последна десница Марин Льо Пен изрази недоволството си от правосъдно решение да й бъде направена психиатрична експертиза за това, че през декември 2015 година е популяризирала в Туитър фотоси, показващи подиуми на принуждение, осъществено от терористичната организация " Ислямска страна ", съобщи Франс прес.

" Мислех си, че имам право на всичко, само че не е по този начин! За това, че разкритикувах ужасите на Даеш / " Ислямска страна " / в Туитър, " правораздаването " постанови да ме подложат на психиатрична експертиза! Докъде ще стигнат?! ", написа Льо Пен в Туитър.

Според решението на съда задачата на психиатричната експертиза е да бъде открито дали Льо Пен е в положение " да схваща казаното и да дава отговор на въпроси " и дали " нарушаването, предмет на процеса, е обвързвано с условия от сегашното или предишното " на Льо Пен.

Марин Льо Пен разгласява в Туитър на 16 декември 2015 година фотоси, показващи осъществени актове на принуждение от " Ислямска страна " в отговор на направено от журналиста Жан-Жак Бурден съпоставяне сред ИД и Националния фронт на Льо Пен.

Снимките посочваха смачкан с танк сирийски боец, изгорял жив йордански водач и убития американски публицист Джеймс Фоли с отрязана глава, сложена на гърба.-->

В обявата си със фотосите Льо Пен написа тогава " Ето това е Даеш! "

Снимките, оповестени месец след атентатите в Париж, при които починаха 130 души, провокираха публично отвращение, а прокуратурата на Нантер стартира следствие за " разпространяването на съдържащи принуждение изображения ", напомня Франс прес. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР