Лидерката на Движение 21 и бивша депутатка от БСП Татяна

...
Лидерката на Движение 21 и бивша депутатка от БСП Татяна
Коментари Харесай

Татяна Дончева взриви евреите у нас

Лидерката на " Движение 21 " и някогашна депутатка от Българска социалистическа партия Татяна Дончева изкара от нерви еврейската организация " Шалом " и нейния ръководител известния офталмолог проф. Александър Оскар поради изказванията, отправила по-рано през днешния ден в националния ефир, че в общественото пространство се навирали ционисти в опит да се издейства индулгенцията на основния прокурор Иван Гешев. 



" Обстоятелството, че отвред ни натискат за промени в правосъдната система значи, че казусът е доста по-голям от това дали ще нарекат един пукот " атентат " или

ще ми навират израелските ционисти на всяко пето изречение и ще считат, че от това ще имат някаква интернационална индулгенция, че от това Америка ще им даде поддръжка - да вървят в Америка за щяло и не щяло по частни предложения, да не е ясно какво тъкмо вършат и какво целят.

Това е казусът - погрешно е явно действието на прокуратурата и то би трябвало да бъде поправено ", сподели Дончева и " взриви " " Шалом ". От там излязоха с остра позиция против намеците й: 

" Коментари, изказвания и клевети, които се пробват да намесят българското еврейство в народен политически скрит план, са погрешни и рискови и основават причина за разпространяване на антисемитизъм и език на омразата.

Ние като представителна организация на българското еврейство работим в съдействие с всяка национална институция по тематиките, значими за нас и за българското общество – в това число с Прокуратурата на Република България.

Ние, както всички български жители, сме загрижени за политическата атмосфера и дискурс в страната, само че като над-политическа организация, която сплотява измежду членовете си хора с разнообразни възгледи, се фокусираме над публичните задания, които стоят пред нас като жители на България и Европейския съюз и не участваме в политическите битки в страната.

Искаме да се обърнем и персонално към госпожа Дончева, с цел да ѝ напомним, че слагането на етикети на българските жители от еврейски генезис в ефира на социална телевизия е най-малкото демонстрация на неприятен усет, която елементарно води до основаването на тайни теории с антисемитски темперамент.

Вярваме, че нейните мнения са по-скоро дело на страст, а нямат за цел уронване на престижа на организацията и общността ни и че тя в неотдавнашен период, ще се откаже от тези свои думи, като сервира публично опрощение ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР