Лидерката на демократите в Камарата на представителите на САЩ Нанси

...
Лидерката на демократите в Камарата на представителите на САЩ Нанси
Коментари Харесай

Демократите повдигат обвинения срещу Тръмп, но е малко вероятно да има импийчмънт

Лидерката на демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси изиска да се изготвят основанията за покачване на обвинявания на президента Доналд Тръмп, който по думите ѝ е злоупотребил със служебното си състояние, оповестиха осведомителните организации.

" Президентът не ни оставя различен избор с изключение на да действаме, тъй като още веднъж се опита да опорочи изборите ни за своя персонална полза. Днес желая от ръководителя (на юридическата комисия в Камарата Джери Надлър) да пристъпи към правенето на основанията за покачване на обвинявания (импийчмънт) ", сподели Пелоси.

" Действията на президента са в съществено нарушаване на конституцията. Демокрацията ни е заложена на карта. Президентът е злоупотребил със служебното си състояние, подкопал е националната ни сигурност и е сложил под въпрос честността на изборите ни ", добави тя.

Разследването за импийчмънт е концентрирано към телефонен диалог през юли сред Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, в който Тръмп желае от него да проверява политическия му противник демократ Джо Байдън, като в същото време е бавел пращането на помощ за Украйна.

Правните специалисти: Процедурата по импийчмънт е оправдана
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР