Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която е в Гърция, написа

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която е в Гърция, написа
Коментари Харесай

От Гърция Нинова захапа Борисов! Отправи куп важни въпроси и попита заплаха ли са Русия и Китай за...

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е в Гърция, написа преди минути мощен пост в персоналния си фейсбук профил. В статуса си тя насочи значим въпрос, адресиран към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и втория в партията му Цветан Цветанов, написа Блиц.

Публикуваме статуса й без редакторска интервенция:

„ В Гърция през днешния ден, с представители на Китай, на Европейски страни и страните от Западни Балкани дискутирахме вероятностите за нашия район, които могат да се очертаят на срещата в София 16+1- Европейски съюз, Балкани и Китай. Тази среща е опция България да ускори ролята си в района, да бъде мост сред Изтока и Запада и да притегли вложения, които ще са от изгода за хората. Много неуместно би прозвучало тук изявлението на втория човек в ГЕРБ Цветанов, че Китай и Русия са опасност за нас и би породило доста удивление какво става в България тъкмо преди срещата Европа-Китай. Призоваваме премиера да се разграничи.

Министър-председателят удостоверява ли позицията на Цветанов, че Русия и Китай са едни от главните закани за мира и сигурността?

Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи на брифинг пред публицисти, че " Русия и Китай са едни от главните закани за мира и сигурността. " Като оценяваме това изказване като безконтролно, непремерено и създаващо опасности за България, одобряваме, че то е публична позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната парламентарна група държавно управление.

Обръщаме се към министър-председателя и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов със следните въпроси:

Как тази позиция кореспондира с оповестените от него старания за нормализиране на връзките с Русия при неотдавнашната си аудиенция в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните планове със страна, която е оповестена за " съществена опасност за мира и сигурността "?

Как изказванията на Цветан Цветанов кореспондират с идната на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа? Как ще бъдат реализирани задачите на визитата на Ли Къцян, откакто дни преди този момент е разгласен за министър председател на страна - " съществена опасност за мира и сигурността "?

Настояваме българският министър-председател да поеме персонална отговорност за тези изказвания като или ги удостовери, или се разграничи изрично със съответните дейности във връзка с втория човек в партията му. Липсата на такива дейности за нас ще значи, че държавното управление се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ към този момент, де факто, е първи “.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР