Лидерите в държавата упражниха правото си на глас в неделния

...
Лидерите в държавата упражниха правото си на глас в неделния
Коментари Харесай

За какво гласуваха политическите лидери

Лидерите в страната упражниха правото си на глас в неделния избирателен ден. Те приканиха българските жители да отидат до урните.

" Очаквам най-накрая разумът и правилата да надделеят в българската политика, която да сложи преди всичко ползите на жителите и бъдещето на страната. Най-важното през днешния ден е да се гласоподава. Затова желая да употребявам случая, че сте тук и да прикани българите да излязат и да гласоподават, с цел да не оставят някой различен да взема решение ориста им ", заяви президетът Румен Радев, откакто гласоподава. Той упражни правото си на избор на машина.

Премиерът Гълъб Донев заяви, че през днешния ден е време за избор, а не е време за обещания и пропаганда. " Апелирам към всички български гласоподаватели да гласоподават. Не е ужасно. Днес избираме тези, които ще ни съставляват в 49-ото Народно събрание. Тези, от които ще зависи да сформират уравнението за ръководството на страната през идващите месеци и години ", добави той. 

Вчера 114 са арестуваните, а 133 са формираните производства. Те са 100 пъти повечеч по отношение на опредходните избори. Това сподели в Пловдив министър Иван Демерджиев за нарушаванията и сигналите за бомбени закани

Повече са опитите за манипулиране на вота, само че по-активна е и работата на полицията, посочи той. 

В последните 24 часа няма нито един сигнал за бомби в учебни заведения или друго заведение.

Той гласоподава в 10 часа във филиала на ОУ " Душо Хаджидеков “ на ул. " Антон Папазов “ 18 (сградата на бившето ОУ " Георги Бенковски “) в Пловдив.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че чака по-висока изборна интензивност на тези избори. 

" Това е демократичният метод народът да покаже по какъв начин желае да бъде ръководена една страна. Но от това, което виждам, ще би трябвало доста мъдрост от политиците. Пети път се събираме тук, с цел да приказваме едно и също ", изясни Борисов и добави, че явяването ни на шести избори за сформиране на постоянен кабинет би било самоубийствен атентат.

Гласувах за обикновено европейско държавно управление, опазване на здравето, пътища, обучение. Няма избавител и всичко зависи от всеки един от нас. Днес гласувах с машина, тъй като не желая двете ми дъщери да учат в чужбина. Искам третата ми щерка да се върне в България ", заяви съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков, откакто упражни правото си на глас за 49-ото Народно заседание.

" Гласувах за това България да излезе от тази обърканост и политическа рецесия и да тръгне напред. Днес е прелестен ден да тласнем страната ни към развиване ", сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов минути, откакто упражни правото си на глас. Той гласоподава на машина. 

Гласувах за възраждането на България. Това сподели пред публицисти водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, откакто упражни правото си на избор. Той избра да гласоподава машинно. 

Колкото по-малко хора излязат да гласоподават, толкоз по-голяма е вероятността някой различен да взема решение ориста ни, добави Костадинов.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев очаква, че държавно управление ще се сформира. " Виждам, че в политическото пространство има диалог за разговор, за повече разсъдък, за единодушие по значимите цели ", съобщи той.

И показа, че е дал своя вот за предсказуемо настояще и по-добро бъдеще. " Надявам се, че партиите ще бъдат в положение да седнат на масата в търсене на разговор ", добави той.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова гласува на днешния избор с хартия. 

" Защото имам вяра, че тя дава опция за по-висока изборна интензивност и повече хора да упражнят правото си на глас. Гласувах за по-високи приходи и по-ниски цени, за отбрана на българското произвеждане. Гласувах да спре войната и да има мир. За непоклатимост и сигурност на страната ", разясни Нинова.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган традиционно гласоподава допустимо най-рано и не коментира вота. 

" Гласувах за едно положително бъдеще в нашата татковина България. Гласувах за това дневният ред на българските граждани да бъде дневен ред на политиците, Народното събрание и на възможното бъдещо редовно държавно управление. Гласувах да се вземат решение проблемите на хората. Гласувах с разсъдък, отговорност и в разговор политиците да тръгнат да вземат решение проблемите на хората. Гласувах с разсъдък, отговорност и в разговор да излезем от тази политическа рецесия, в която се намираме ". Това каза лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто подаде своя глас в Кърджали.

Според Мая Манолова, лидер на листа от " Левицата! ",  българите имат потребност от мощно обединяване, което да отстои мира и да се опълчи на въвличането на България във война.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР