Лидерите в държавата упражниха правото си на глас в неделния

...
Лидерите в държавата упражниха правото си на глас в неделния
Коментари Харесай

За какво гласуваха лидерите в държавата ОБЗОР

Лидерите в страната упражниха правото си на глас в неделния избирателен ден. Всички те приканиха българските жители да отидат до урните.

Премиерът Гълъб Донев съобщи, че през днешния ден е време за избор, а не е време за обещания и пропаганда. „ Апелирам към всички български гласоподаватели да гласоподават. Не е ужасно. Днес избираме тези, които ще ни съставляват в 49-ото Народно събрание. Тези, от които ще зависи да сформират уравнението за ръководството на страната през идващите месеци и години ", добави той.

„ Гласувах за обикновено европейско държавно управление, опазване на здравето, пътища, обучение. Няма избавител и всичко зависи от всеки един от нас. Днес гласувах с машина, тъй като не желая двете ми дъщери да учат в чужбина. Искам третата ми щерка да се върне в България ”, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната " Кирил Петков, откакто упражни правото си на глас за 49-ото Народно заседание.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че чака по-висока изборна интензивност на тези избори.

„ Това е демократичният метод народът да покаже по какъв начин желае да бъде ръководена една страна. Но от това, което виждам, ще би трябвало доста мъдрост от политиците. Пети път се събираме тук, с цел да приказваме едно и също ”, изясни Борисов и добави, че явяването ни на шести избори за сформиране на постоянен кабинет би било гибелен атентат.

„ Гласувах за това България да излезе от тази обърканост и политическа рецесия и да тръгне напред. Днес е прелестен ден да тласнем страната ни към развиване ”, сподели съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов минути, откакто упражни правото си на глас.

Той гласоподава на машина. „ Беше комфортно и несъмнено. Призовавам всеки, който желае да му се регистрира и гласът, и преференцията, да гласоподава с машина ”, добави Иванов.

„ Трябва да проявим отговорност и ще поставим старания за сформиране на постоянно държавно управление. Коалиция значи високо равнище на доверие и съгласие. Ще търсим формула на обединяване към съответни цели ", съобщи претендентът за народен представител.

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев чака, че държавно управление ще се сформира. „ Виждам, че в политическото пространство има диалог за разговор, за повече разсъдък, за единодушие по значимите цели ", съобщи той.

И показа, че е дал своя вот за предсказуемо настояще и по-добро бъдеще. „ Надявам се, че партиите ще бъдат в положение да седнат на масата в търсене на разговор “, добави той.

„ Гласувах за възраждането на България като свободна и самостоятелна страна ”, разгласи водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова гласоподава на днешния избор с хартия.

„ Защото имам вяра, че тя дава опция за по-висока изборна интензивност и повече хора да упражнят правото си на глас. Гласувах за по-високи приходи и по-ниски цени, за отбрана на българското произвеждане. Гласувах да спре войната и да има мир. За непоклатимост и сигурност на страната ", разясни Нинова.

Според Мая Манолова, лидер на листа от " Левицата! ", българите имат потребност от мощно обединяване, което да отстои мира и да се опълчи на въвличането на България във война.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган обичайно гласоподава допустимо най-рано и не разяснява вота.

„ Гласувах за едно положително бъдеще в нашата татковина България. Гласувах за това дневният ред на българските жители да бъде дневен ред на политиците, Народното събрание и на възможното бъдещо постоянно държавно управление. Гласувах да се вземат решение проблемите на хората. Гласувах с разсъдък, отговорност и в разговор политиците да тръгнат да вземат решение проблемите на хората. Гласувах с разсъдък, отговорност и в разговор да излезем от тази политическа рецесия, в която се намираме “. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто подаде своя глас в Кърджали.

„ Гласувах за постоянна България и за постоянно държавно управление, което да овладее инфлацията, да обезпечи покупателна дарба на приходите на българските жители, да ограничи бюджетния недостиг за да осъществим критериите за еврозоната, да опазим границата и да станем член на Шенген ", сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, откакто гласоподава на предварителните парламентарни избори в столичното 2 СУ " Акад. Емилиян Станев ", съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Моят избор е напълно позитивен. Гласувах за това да преодолеем политическата рецесия, гласувах за това да няма повече предварителни избори. ГГласувах да се образува устойчиво болшинство и устойчиво държавно управление и да взема решение най-важните за хората проблеми ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова откакто подаде своя избор. Тя избра машинно гласоподаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР