Лидерите от Европейския Съюз ще проведат в петък видеоконферентно заседание,

...
Лидерите от Европейския Съюз ще проведат в петък видеоконферентно заседание,
Коментари Харесай

ЕС и НАТО обсъждат сигурността в Европа

Лидерите от Европейския Съюз ще проведат в петък видеоконферентно съвещание, на което ще обсъдят актуалната обстановка по отношение на пандемията от COVID-19, готовността за реакция при закани за публичното здраве, сигурността и защитата и връзките с южното съседство.

В началото на съвещанието, към членовете на Европейския съвет ще се причисли генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за продан на отзиви по отношение на връзките сред Европейски Съюз и НАТО.

След това водачите от Европейски Съюз ще проведат стратегически спор по отношение на европейската политика за сигурност и защита. Те ще се съсредоточат върху: подсилване на политиката на Европейски Съюз за сигурност и защита, увеличение на способността на Европейски Съюз да работи независимо и да отстоява стратегическите си ползи и полезности на международната сцена, насърчаване на партньорствата на Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата, по-специално с НАТО.

Лидерите от Европейски Съюз ще създадат обзор на настоящите начинания за вложения в региона на защитата, развиването на качествата и оперативната подготвеност. Те ще обсъдят и работата за повишение на устойчивостта на Европейски Съюз, по-специално против хакерски атаки и хибридни закани.

Лидерите ще и проведат и стратегическо разискване на връзките на Европейски Съюз с страните от южното съседство. През декември 2020 година Европейският съвет одобри изводи по отношение на партньорството с тези страни. Лидерите акцентираха обстоятелството, че един либерален, по-стабилен, по-екологосъобразен и по-проспериращ район на южното съседство е стратегически приоритет за Европейски Съюз.

Европейската политика за съседство (ЕПС) обгръща Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Либия, Мароко, Палестина, Сирия и Тунис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР