Лидерите от Европейския съюз не се разбраха за ръководните позиции

...
Лидерите от Европейския съюз не се разбраха за ръководните позиции
Коментари Харесай

Евролидерите ще се срещнат отново на 30 юни

Лидерите от Европейския съюз не се схванаха за управителните позиции в европейските институции и ще се срещнат още веднъж на 30 юни на изключителна среща на върха. Разговорите продължиха до 2 след среднощ, само че нито един от претендентите не получи задоволителна поддръжка.

 © БГНЕС
Разговорите за топ номинациите продължиха повече от четири часа, само че не се увенчаха с триумф. Около 2 часа през нощта Доналд Туск разгласи, че водачите ще се срещнат още веднъж на 30 юни, а самият той продължава консултациите с Народното събрание. Премиерът Борисов разяснява, че това е естествена процедура в Брюксел.
Бойко Борисов - министър-председател на България: Винаги действаме по този начин, това е процедура - до 3-4 през нощта, не се разбираме и в този момент в неделя, когато е последният период, тъй като на първи би трябвало да сме подготвени, на втори би трябвало да се гледа в Европарламента. Седем от водещите ни фигури ще бъдат на Г-20 в Япония, след това ще летят и вечерта ще се срещаме.
Нито един от тримата водещи претенденти - Манфред Вебер от ЕНП, Франс Тимерманс от ПЕС и Маргрете Вертегер от либералите не получава нужното болшинство - нито измежду държавите-членки, нито в Народното събрание. Тепърва ще се разискват нови имена.

Германският канцлер Ангела Меркер за следващ път акцентира, че няма желание да сменя Берлин за Брюксел. А актуалният ръководител Жан-Клод Юнкер се пошегува, че явно е мъчно да му бъде открит заместител.
Жан-Клод Юнкер - ръководител на Европейската комисия: Отбелязвам с известно наслаждение, развлечение, задоволство и благополучие, че не е е толкоз елементарно да ме заместят.
Евролидерите чакат с интерес и новия министър председател на Англия, само че то предизвестиха, който и да е той, че предоговаряне на съглашението за Брекзит няма да има.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР