Лидерите от ЕС са поискали от Европейската комисия да бъдат

...
Лидерите от ЕС са поискали от Европейската комисия да бъдат
Коментари Харесай

Фон дер Лайен за санкциите: Имам слаби очаквания за решение в следващите 48 часа, но нещата се развиват

Лидерите от Европейски Съюз са поискали от Европейската комисия да бъдат разисквани три тематики - защитата, диверсификацията отвън съветските горива и Украйна. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред кореспонденти преди днешната изключителна среща на върха в Брюксел.

" За Украйна - фокусът е ориентиран към финансови облекчения в кратковременен проект, само че също по този начин към огромната задача за възобновяване в средносрочен и дълготраен проект ", разяснява фон дер Лайен.

Другата отворена тематика е шестият пакет от наказания против Русия, който включва и петролното ембарго.

" Работихме интензивно и успяхме да приемем пет пакета от наказания. Не беше елементарно, по този начин е и с шестия пакет. Комисията и френското председателство работиха интензивно през последните дни, с цел да се придвижим напред. Още не сме съумели, само че нещата се развиват. Имам слаби упования те да се решат в идващите 48 часа, само че съм уверена, че по-късно ще има опция. Призовавам всички страни членки - имаме един ключ за триумфа и това е взаимност с Украйна и единение на Европейския съюз ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР