Лидерите от ЕС и Западните Балкани се събраха за обща

...
Лидерите от ЕС и Западните Балкани се събраха за обща
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС и Западните Балкани с обща снимка в София

Лидерите от Европейски Съюз и Западните Балкани се събраха за обща фотография пред НДК в Соф ия. Националният замък на културата в столицата събра държавните и държавни ръководители от Евросъюза и Западните Балкани за среща на върха.



Европейски Съюз удостоверява още веднъж недвусмислената си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани. Това се показва в признатата през днешния ден декларация на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.

Р ъководителите на Европейски Съюз и на неговите страни членки са постигнали единодушие по документа , към който са се включил и сътрудниците от Западните Балкани.

Въз основа на постигнатия до момента прогрес сътрудниците от Западните Балкани още веднъж удостоверяват ангажираността си с европейската вероятност като собствен безапелационен стратегически избор и с активизирането на своите старания и взаимна поддръжка, се споделя в декларацията.

 среща на върха БГНЕС

В нея се показва още, че Европейски Съюз е решен да укрепи и ускори своята ангажираност на всички нива в поддръжка на политическата, икономическата и обществената промяна на района, в това число посредством засилена помощ, въз основа на постигнатия от сътрудниците от Западните Балкани значителен прогрес в региона на правилата на правовата страна и на социално-икономическите промени.
   
Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз, водачите на страните сътрудници от Западните Балкани, както и Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Антонио Таяни, Йоханес Хан се събират за фамилна фотография в Националния замък на културата, където се състои Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани. Heads of state and government of the member states of the European Union and their counterparts from the Western Balkan region, as well as Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, Johannes Hahn line up for a family photo at the National Palace of Culture during the EU-Western Balkans Summit.
Публикувахте от в 17 май 2018 година Европейски Съюз приветства ангажираността на сътрудниците от Западните Балкани с върховенството на демокрацията и правилата на правовата страна, по-специално битката с корупцията и проведената престъпност, положителното ръководство и зачитането на правата на индивида и правата на лицата, принадлежащи към малцинства, написа още в документа.
Укрепването на добросъседските връзки, районната непоклатимост и взаимното съдействие са ангажимент на сътрудниците от Западните Балкани, който се поддържа от Европейски Съюз.

 Лидерите от Европейски Съюз и Западните Балкани се събраха за обща фотография пред НДК БГНЕС
Въз основа на постигнатия прогрес, в това число посредством районни начинания, Европейски Съюз и Западните Балкани се ангажират да покачат доста свързаността във всичките й измерения: в региона на превоза и енергетиката, цифровата и икономическата сфера, както и сред хората.

В декларацията Европейски Съюз и сътрудниците от Западните Балкани п ризнават, че резултатите в битката с корупцията и проведената престъпност са от значително значение за политическата и социално-икономическата промяна на района , както и за районната непоклатимост и сигурност, съответстващи на висшия интерес на жителите им.

С дезинформацията и други хибридни действия ще се борим взаимно посредством по-голямо съдействие в региона на устойчивостта, киберсигурността и стратегическата връзка, се споделя още в документа.
 Лидерите от Европейски Съюз и Западните Балкани се събраха за обща фотография пред НДК БГНЕС
За да ускорим подобряването на живота на нашите жители в региона на свързаността и сигурността предвид на европейската вероятност на Западните Балкани, през днешния ден Европейски Съюз започва приложената към актуалната декларация предпочитана стратегия от София за Европейски Съюз и Западните Балкани, стъпвайки на съответните аспекти от признатото на 6
февруари 2018 година известие на Комисията, написа в декларацията.

Европейски Съюз приветства желанието на Хърватия да бъде хазаин на среща на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани по време на председателството си през 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР