Лидерите олекват най-много тогава, когато няма съответствие между думи и

...
Лидерите олекват най-много тогава, когато няма съответствие между думи и
Коментари Харесай

Лидерите олекват, когато говорят едно, а правят друго

Лидерите олекват най-вече тогава, когато няма сходство сред думи и каузи. Не би трябвало да има протвиворечия като това със заповедта за маските. Мутафчийски също направи гаф с целуването на иконата.

Това съобщи пред bTV психиатърът доктор Владимир Сотиров.

“Съветвам ръководещите да има сходство сред думи и каузи. Мутафчийски приказва едно, а прави друго. Направи голям гаф с целуването на иконата - демонстративно пред камерите си смъкна маската, целуна предмет, който е даден от различен човек без маска. Публично демонстрираш нещо, което непрестанно препоръчваш да не се прави”, съобщи доктор Сотиров.

Той даде и образец със анулираната за часове заповед за наложителното носене на защитни маски, издадена от Министерството на здравеопазването. Спорни реакции провокира заповедта на Кирил Ананиев и докара до анулация единствено часове по-късно.

“Забраниха го. Добре, само че какъв е смисълът от това? Какви са научните разбори, които аргументират това решение? Не може да има сходна заповед с категоричен и безапелационен темперамент, която да е анулирана на идващия ден. Имало ли е въобще учредения за заповедта?”, попита психиатърът.

Той изясни и казуса с отворените църковни храмове у нас.

“Моловете са затворени. Парковете са затворени. Храмовете не са. Защо? Причината са иррационалните страхове на Борисов. Решенията на най-високо държавно равнище се взимат не на база на причини, а на страхове и суеверия. Управляващите не може да си разрешават да насочат към нас сходен вид послания. Това е причина за генериране на висока тревога у хората”, безапелационен беше доктор Сотиров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР