Лидерите на Япония и Украйна обещаха да не оставят безнаказани

...
Лидерите на Япония и Украйна обещаха да не оставят безнаказани
Коментари Харесай

Япония и Украйна обещаха да не оставят безнаказани военните престъпления

Лидерите на Япония и Украйна дадоха обещание да не оставят безнаказани " военните закононарушения и други жестокости ", осъществени по време на съветската инвазия в източноевропейската страна, съобщи Киодо.

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида и украинският президент Володимир Зеленски също по този начин потвърдиха " непоколебимата взаимност " на своите страни в взаимно изказване, оповестено, откакто Кишида направи необявено посещаване в Киев предходния ден.

Миналата седмица Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по отношение на хипотетичното му присъединяване в насилственото депортиране на украински деца по време на нашествието, почнала през февруари предходната година.

Това беше първата заповед за арест, издадена от съда в Хага за настоящ водач на непрекъсната членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Нито Русия, нито Украйна са страна по Римския статут, с който е основан съдът, само че Киев е разрешил на МНС пълномощия във връзка с военни закононарушения на своя територия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР