Лидерите на Япония и Европейския съюз се очаква да одобрят

...
Лидерите на Япония и Европейския съюз се очаква да одобрят
Коментари Харесай

Япония и ЕС ще одобрят споразумение за свободна търговия

Лидерите на Япония и Европейския съюз се чака да одобрят през днешния ден съглашение за свободна търговия, по което работиха няколко години.

Това ще се случи на срещата на японския министър председател Шиндзо Абе с ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, сподели японският първи посланик Фумио Кишида по време на посещаване в Брюксел.След среща с него еврокомисарят Сесилия Малмстрьом сподели: " Достигнахме политическо единодушие на министерско равнище (и) предлагаме на водачите да потвърдят това на срещата (на върха ЕС-Япония). Изгладихме разликите си. "

Така триумфът в договарянията ще може да бъде разгласен ден преди срещата на водачите на страните от Г-20 в Хамбург като обръщение против протекционизма, за който приканва американският президент Доналд Тръмп. Формално документът обаче няма да бъде подписан преди есента, а през идващите няколко месеца ще би трябвало да се изчистят дребни въпроси, в това число такива от юридически темперамент.

Токио има интерес най-много от анулация на високите вносни мита за японски коли (10 процента) и електронни артикули (14 процента). Европейски Съюз се надява да бъде анулирана настоящата възбрана задгранични компании да получават японски държавни поръчки, както и да бъдат вдигнати митата за импорт в Япония на европейски артикули, в това число сирена, виновност и макаронени произведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР