Лидерите на водещи опозиционни сили в Турция, които се обединиха

...
Лидерите на водещи опозиционни сили в Турция, които се обединиха
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Турция: Дай Боже, краят на март да донесе пролет

Лидерите на водещи опозиционни сили в Турция, които се сплотиха в избирателен алианс, гласоподаваха на днешните локални избори, като пожелаха изходът от днешния избор да донесе благополучие на страната, съобщи турската частна телевизия НТВ. Лидерът на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) се яви пред урната дружно със брачната половинка си Селви Кълъчдароглу в Анкара.

Лидерът на НРП пожела изборният ден да премине без произшествия и жителите да заявят желанията си. "Дай Боже, краят на март да донесе пролет ", съобщи още Кълъчдароглу.

Лидерката на "Добра партия " Мерал Акшенер пусна бюлетината си в истанбулския квартал Юскюдар.

"Пожелавам тези избори да донесат на Турция положителни резултати ", сподели Акшенер и пожела триумф на всички претенденти на опозиционния Национален алианс.

На журналистически въпрос за това какво съгласно нея ще донесат тези избори, лидерката на "Добра партия " отговори: "Ще донесат добър резултат ".

Двете опозиционни сили се договориха да поддържат общи претенденти на локалните избори в доста градове, с цел да реализиран по-добри резултати. Техният Национален алианс издигна общи претенденти в 22 от 30 метрополии на Турция. От тях НРП е издигнала 12, а Директива за птиците - 10.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган също взе участие в подобен съюз дружно с Партията на националистическото деяние (ПНД) на Девлет Бахчели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР