Лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери

...
Лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери
Коментари Харесай

ВМРО и НФСБ се разделят, явяват се самостоятелно на изборите

Лидерите на Вътрешна македонска революционна организация и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са разговаряли нощес и са решили дефинитивно двете партии да се явят независимо на идните парламентарни избори, съобщи Епицентър.бг.

Раздялята е била цивилизована, без искания един към различен - освен това взаимно са си изказали благодарности за общия път до момента. Никой не го е приел персонално, а като само вярното решение в този миг.

На съвещанието в събота 90% от структурите на Вътрешна македонска революционна организация са изразили безапелационна позиция за излизане от патриотичната коалиция. След четиричасови полемики Националния съвет на Вътрешна македонска революционна организация е дал мандат на ИК да вземе окончателното решение.

Снощи по време на съвещание на Изпълнителната комисия дружно с депутатите решението е било 18:3 в интерес на независимото явяване на вота.

Макар че ръководстото осъзнава, че независимото явяване крие риск предвид на данните от социологическите организации, младите във Вътрешна македонска революционна организация са настояли за равноправност от НФСБ. По същата причина е отхвърлена и офертата на ГЕРБ за явяване в необятна коалиция ГЕРБ-ОП-СДС.

С Бога напред и острия меч, разяснява пред Епицентър.бг Красимир Каракачанов решението на партията си, уверен, че " би трябвало да дава образец ".

" Знам, че е рисково, само че ше запазим идентичността си. Ние се бием и ще се бием за дела, без значение дали сме във властта или не. Това е честния път! ", сподели още той.

" Мисля че Вътрешна македонска революционна организация може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, тъй като малко са политическите обединения, които, когато са били на власт, могат да излязат, да си покажат програмата отпреди изборите и да кажат, че съвсем всичко дадено са го създали ", разяснява по-рано Красимир Каракачанов.

В листите на Вътрешна македонска революционна организация ще влязат доста хора от гражданската квота, ще се отвори ветрилото за публично познати и одобрявани лица, които пазят правилата на Вътрешна македонска революционна организация за обичайното семейство, мощната страна, патриотизма и отбраната на национания суверенитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР