Лидерите на управляващите коалиционни партии в Израел решиха да се

...
Лидерите на управляващите коалиционни партии в Израел решиха да се
Коментари Харесай

Нетаняху оглави извънредно правителство

Лидерите на ръководещите съдружни партии в Израел взеха решение да се сътвори изключително държавно управление и упълномощиха премиера Нетаняху да го образува.

Преди това Нетаняху даде обещание да докара войната против “Хамас ” до надвит край. Според него Израел е в положение на война за своето битие.

„ Тази война ни беше натрапена от зверове, които популяризират убийството на дами, деца и старци. Жестокостите, осъществени от “Хамас ”, не са били виждани след зверствата на “Ислямска страна ” (ИДИЛ). Децата са вързани и екзекутирани дружно с останалите членове на фамилиите им; млади девойки и момчета са застрелвани в тил. Винаги сме знаели какво е “Хамас ”. Сега целият свят знае. “Хамас ” е ИДИЛ. И ние ще спечелим по същия метод, по който просветеният свят победи ИДИЛ. “Хамас ” искаше война, ще я получи “, сподели Нетаняху.

Той означи, че към момента има прочут брой терористи, които остават на израелска територия.

„ Дадох заповед да се нападна “Хамас ” по метод, по който в никакъв случай не сме го атакували до момента. И това се случва тъкмо в този момент “, добави Нетаняху. Той сподели, че ударите по Ивицата Газа са " единствено началото ", и добави, че управляващите ще създадат " всичко за израелците, държани в плен в Ивицата Газа ".

Той също по този начин прикани опозиционните партии да сформират необятно съдружно държавно управление. Първият му приоритет би трябвало да бъде успеха над терористите, които към момента са в Израел; подготовка на широкомащабна настъпателна интервенция в Ивицата Газа; поддържане на спокойна обстановка на други фронтове; обезпечаване на интернационална поддръжка, както и сливане на страната.

Израел към този момент активизира 300000 души и прикани жителите да се запасят с храна, вода, фенерчета за 3 дни престой в бомбоубежищата.

Около 1500 тела на бойци на " Хамас " са открити в Израел към линията Газа, заяви израелската войска, съобщи Агенция Франс Прес. " Приблизително 1500 тела на бойци на Хамас бяха открити в Израел към линията Газа ", съобщи пред кореспонденти представителят на армията Ричард Хехт, като добави, че силите за сигурност " повече или по-малко са възстановили контрола върху границата " с Газа.

В обществените мрежи се появиха голям брой видеа и фотоси от зверствата на “Хамас ” при офанзивата. В кибуца Беери в Южен Израел са убити 108 души. В селото са живеели към 1000 души и се допуска, че жертвите са повече. Терористите са преследвали и стреляли по бягащите участници на фестивала край Рием. Снощи " Хамас " заплаши, че ще екзекутира заложници обществено, в случай че бомбардировките на Газа продължат.

 

 


Подготовка

Операцията на “Хамас ” в Израел е планувана повече от година. В нея са взели участие съвсем 2000 души, макар че в Газа има 40 000 членове на групировката, сподели Али Барака, член на управлението на “Хамас ” в чужбина. Той отхвърли Иран да е оказал помощ за подготовката на интервенцията и че тя е имала за цел да разстрои напъните на Съединени американски щати за нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия.

”Хамас ” сподели видео от тунелите в Газа, откъдето са изстрелвани ракети по Израел.

Солидарност

Лидерите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия и Англия дадоха обещание поддръжка за Израел в взаимно изказване.

„ Днес ние показваме нашата мощна и обединена поддръжка за страната Израел и недвусмислено осъждаме “Хамас ” и неговите ужасяващи терористични актове “, се споделя в изказване, оповестено от Белия дом.

„ Ние всички признаваме законните желания на палестинския народ и се застъпваме за равни права и свободи както за израелците, по този начин и за палестинците. Но не се заблуждавайте: “Хамас ” не съставлява тези желания и не предлага на палестинския народ нищо друго с изключение на повече гнет и кръвопролития “, прибавиха водачите.

Руският президент Владимир Путин разяснява за първи път войната сред Израел и " Хамас ". По време на срещата си с ираксия министър председател Мохамед Шиа Ас-Судани той дефинира войната като " ослепителен образец за неуспеха на политиката на Съединени американски щати ".

" Съединени американски щати оказваха напън на двете страни. Ту на едната, ту на другата. Но всякога без да вземат поради коренните ползи на палестинския народ. Преди всичко – на първо място реализирането на решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за основаване на самостоятелна суверенна Палестинска страна ", съобщи той.

 

Източник СЕГА

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР