Лидерите на Турция и Израел си размениха днес изключително остри

...
Лидерите на Турция и Израел си размениха днес изключително остри
Коментари Харесай

Ердоган обвини Израел във фашизъм, Нетаняху го нарече диктатор и касапин

Лидерите на Турция и Израел си размениха през днешния ден извънредно остри реплики поради ролята на двете страни в последните събития в Близкия изток, съобщи " Дневник "

По мотив признатият преди дни израелски закон, с който се афишира, че единствено евреите в страната имат право на самоопределяне, президентът Реджеп Тейип Ердоган сподели, че това демонстрирало, че става дума за легитимиране на потисничеството. Освен това законът показал, че Израел е фашистка и расистка страна.

В изявление пред депутати от ръководещата партия Ердоган добави, че като нападна палестинците от Газа с танкове и самолети, Израел се показал като " терористична страна " и че духът на Адолф Хитлер бил възкръснал измежду част от израелското управление.

Минути по-късно министър председателят Бенямин Нетаняху отвърна, че под управлението на Ердоган през последните години Турция е направила завой към " мрачна тирания ". Той също по този начин упрекна турския президент в това, че организира " кръвопролитие над сирийци и кюрди и вкарва в пандиза хиляди хора от личния си народ ".

" Критиките на този популярен демократ против Закона за националнат адържава са най-големият комплимент, който можем да получим ", прибавя саркастично министър председателят, представен от " Ройтерс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР