Лидерите на турските и гръцките киприоти обявиха готовността си да

...
Лидерите на турските и гръцките киприоти обявиха готовността си да
Коментари Харесай

Лидерите на турските и гръцките киприоти ще се срещнат с генералния секретар на ООН

Лидерите на турските и гръцките киприоти оповестиха готовността си да проведат тристранна среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш през септември, с цел да възнамеряват обновяване на договарянията. Това обявиха от Организация на обединените нации след края на срещата сред Никос Анастасиадис и Мустафа Акънджъ, написа кипърското англоезично издание Cyprus Mail, представено от организация " Фокус ".
Това беше първата среща сред двамата водачи от предишния февруари насам. В взаимното изказване, оповестено от Организация на обединените нации, се споделя, че Анастасиадис и Акънджъ са провели откровен и градивен продан на отзиви и са разискали задълбочено главните правила.
Двамата водачи са решили да продължат да вземат участие в напъните, полагани от специфичния делегат на Организация на обединените нации в Кипър Джейн Хол Лют, с решимостта да завършват проект за деяние, „ който ще даде опция за структурирани и насочени към резултати договаряния, водещи до реализиране на съглашение допустимо най-скоро “.
Акънджъ и Анастасиадис също по този начин взеха решение да разгласят готовността си да проведат тристранна среща с генералния секретар на интернационалната организация. Това ще се случи след Общото заседание на Организация на обединените нации идващия месец.
По отношение на ограниченията за създаване на доверието сред двете общности, двамата водачи приветстваха използването на към този момент оповестените, в това число електроенергийна връзка и оперативна съгласуемост на мобилните мрежи, които ще улеснят взаимоотношението.
„ Двамата водачи също по този начин потвърдиха своите отговорности за усилване на работата на техническите комитети за възстановяване на всекидневието на всички кипърци и използване на спомагателни ограничения за създаване на доверие с поддръжката на Организация на обединените нации “, приключва изказването.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР