Лидерите на страните от Вишеградската четворка изразиха днес задоволство от

...
Лидерите на страните от Вишеградската четворка изразиха днес задоволство от
Коментари Харесай

Лидерите от Вишеградската четворка изразиха задоволство от ресорите на своите еврокомисари в новата ЕК

Лидерите на страните от Вишеградската четворка показаха през днешния ден удовлетворение от ресорите на своите еврокомисари в новата Европейска комисия, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерите на Чехия, Унгария, Полша и Словакия се срещнаха в чешката столица Прага с водачите на страните от Западните Балкани.

Чехия и Словакия имат по един заместник-председател на Европейска комисия. Еврокомисарят от Унгария ще дава отговор за разширението на Европейския съюз, а полският еврокомисар - за земеделието.

Полският министър председател Матеуш Моравецки дефинира това като "голям триумф ", а министър председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи, че Вишеградската четворка в този момент е по-силна.

Орбан сподели, че е оптимист и има вяра, че новата Европейска комисия ще усъвършенства връзките със страните от Вишеградската четворка, белязани от различия по въпросите на миграцията и мултикултурализма, съобщи Ройтерс. Унгария, Полша, Чехия и Словакия постоянно имаха различия с досегашната Европейска комисия с ръководител Жан-Клод Юнкер и нейните членове, изключително по въпроса с миграцията.

На конференция след срещата на министър председателите от Вишеградската четворка Орбан съобщи, че от държанието на новата Комисия ще зависи какъв брой сполучливи ще бъдат идващите пет години. Унгарският министър председател упрекна досегашната Комисия, че е водела политика, основана на правилото "Пуснете мигрантите, дано градим мултикултурализъм " и означи, че Унгария и съседите й са се противопоставили на този метод.

Орбан засегна и тематиката за конфликтите с Брюксел по отношение на промяната на унгарската правосъдна система и независимостта на медиите и университетите.

Той сподели, че новата Комисия не би трябвало да се пробва да постанова на Унгария неща, които нейните жители не желаят. Ако този развой на налагане продължи, ние ще се противопоставим, безапелационен бе унгарският водач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР