Лидерите на страните от организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) се

...
Лидерите на страните от организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) се
Коментари Харесай

Лидерите на страните от АТИС се обявиха против нечестните търговски практики

Лидерите на страните от организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (АТИС) се съгласиха да вземат отношение по " нечестните търговски практики " и желаеха да се отстранен " изкривяващите пазара дотации ", обратно на техни минали заявления, съобщи Ройтерс.

Съвместната декларация на 21 страни от АТИС след срещата им на върха във Виетнам отразява въздействието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се зарече да предоговори комерсиалните съглашения, които съгласно него са неизгодни за Съединени американски щати, отбелязва организацията.

" Ще работим дружно да създадем търговията по-приобщаваща, да поддържаме по-добри благоприятни условия за достъп до пазарите и ще вземем отношение по нечестните търговски практики. Настоятелно призоваваме за премахването на изкривяващите пазара дотации и други типове поддръжка от държавни управления и свързани организации ", се споделя в декларацията.

Лидерите от АТИС също по този начин акцентират потребността да се подобрят функционалностите " по преговаряне, контрол и арбитраж " на Световната комерсиална организация (СТО). В декларацията им от 2016 година нямаше сериозни думи към СТО, отбелязва Ройтерс.

Също за разлика от миналогодишната им декларация, в която не бе упомената двустранната търговия, в настоящето си изказване водачите от АТИС означиха " значимостта на двустранните, районните и многостранните съглашения ".

Промяната във формулировките демонстрира въздействието на политиката на Тръмп " Америка преди всичко ". Тръмп е заявявал, че избира да подписва двустранни търговски съглашения, а едно от първите му решения като президент бе да изтегли Съединени американски щати от Транс-Тихоокеанското партньорство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР