Лидерите на страните от групата Г-20 икономики обявиха в четвъртък,

...
Лидерите на страните от групата Г-20 икономики обявиха в четвъртък,
Коментари Харесай

Г-20 ще инжектира 5 трилиона долара в световната икономика

Лидерите на страните от групата Г-20 стопански системи оповестиха в четвъртък, че ще инжектират 5 трилиона $ в международната стопанска система като част от взаимен проект за намаляване на икономическия потрес в резултат на световната пандемия от короновируса COVID-19.

За да се бори с новия ковид, Г-20 акцентира значимостта на груповите дейности за възобновяване на растежа и стабилизиране на финансовите пазари.

В четвъртък те организираха първата по рода си виртуална среща на върха на Г-20.

"Ние се ангажираме да създадем всичко, което е належащо, и да използваме всички налични принадлежности на политиката, с цел да понижим икономическите и обществените вреди от пандемията ", обявиха водачите на Г-20 в изказване, оповестено след тяхната незабавна видеоконференция.

"Ще продължим да организираме смела и огромна фискална поддръжка. Колективните дейности на Г-20 ще усилят нейното влияние, ще обезпечат координация и взаимоотношение ", се споделя в изказването.

В началото на седмицата президентът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи подготвеност фондът да разгърне целия си потенциал за заеми в размер на 1 трилион $.

В официалното съобщение от срещата не се загатва дали се е стигнало до единодушие МВФ да удвои тази сума до 2 трилиона $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР