Лидерите на страните от Европейския съюз обещаха днес да продължат

...
Лидерите на страните от Европейския съюз обещаха днес да продължат
Коментари Харесай

ЕС обеща на Украйна още оръжия и боеприпаси с оглед на настъпването на зимата

Лидерите на страните от Европейския съюз дадоха обещание през днешния ден да продължат с доставките на оръжия и муниции на Украйна предвид на настъпването на зимния сезон, съобщи ДПА.

В своя взаимна декларация водачите на европейските страни дават обещание също да доставят на Украйна още електрически генератори и станции за отопление.

Европейски Съюз ще продължи да оказва мощна поддръжка на Украйна и народа ѝ толкоз дълго време, какъв брой е належащо, се споделя в декларацията.

Европейските водачи желаеха от ръководителя на европейската дипломатическа работа Жозеп Борел да организира диалози с Украйна за вероятни дълготрайни задължения в региона на сигурността.

Лидерите на Европейски Съюз също по този начин поддържаха създаването на законодателно предложение за потреблението на доходи от ръководството на замразените в Европейски Съюз съветски активи за възобновяване на Украйна, отбелязва ДПА.

Германският канцлер Олаф Шолц изрази през днешния ден убеденост, че Европейският съюз ще вземе нужните решения за обезпечаване на непоклатимост в Украйна макар разликите сред някои европейски страни.

" Оставам с усещането, че ще решим какво е належащо за финансовата непоклатимост на Украйна ", сподели Шолц след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели по-рано през днешния ден пред унгарското държавно радио, че не вижда причина Унгария да дава парите на данъкоплатците си за поддръжка за Украйна, отбелязва ДПА.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР